Marhagulyás

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
90
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • hüvelykujjnyi fűszerkömény őrölve
  • 2 mokkáskanál ízlés szerint
  • 60 dkg marhahús kockázva
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg zeller
  • 5 dkg árpa

Elkészítés

01

A répát, a zellert és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkarikázzuk, felkockázzuk. 

02

A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük.

03

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon kevés sóval 5–10 percig közepes hőfokon puhára, krémesre pároljuk.

04

Ekkor hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a paprikát, a köményt és 1 dl vizet.

05

Az egészet felforraljuk és botmixerrel összeturmixoljuk, így sűrű pörköltalapot kapunk.

06

A kockázott húst a pörköltalaphoz keverjük, beleszórjuk a zöldségeket, az árpát és felöntjük a vízzel.

07

Ízlés szerint sózzuk, majd fedő alatt alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a hús megpuhul (1–1,5 óra). 

Jó tudni:

Ha a hagyományos gulyásrecepthez képest kihagyjuk a sertészsírt és/vagy szalonnát, zsírban szegényebb fogást kapunk.

megosztás