Összetevők
- 20 dkg 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
- 2 ek. mandulavaj -vagy kesudió vaj
- 2 ek. juharszirup
- 1 csipet tengeri só
- a díszítéshez liofilizált málna és durvára vágott, hámozott natúr pisztácia
Elkészítés
A csokoládé 2/3-át vízgőz felett megolvasztjuk. A vízgőzről levéve hozzáadjuk a maradék apróra vágott csokoládét, és simára keverjük.
A szilikonkapszlik aljába kb. 1,5 evőkanál olvasztott csokit kanalazunk, majd kb. 5 percig hagyjuk hűvös helyen megdermedni (vagy hűtőbe tesszük).
A mandulavajat elkeverjük a juharsziruppal, és mindegyik muffin közepére 1-1 teáskanálnyit teszünk belőle, majd betakarjuk 1-1 evőkanál csokimasszával. A tetejét liofilizált málnával vagy kandírozott virággal és pisztáciával díszítjük, kicsit belenyomkodva a csokiba.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni. Jól záródó dobozban, hűvös helyen több napig is eláll.
Érdemes magas kakaótartalmú csokoládét választani, mert így értékes antioxidánsokhoz jut a szervezetünk. A csokoládé úgynevezett biogén aminokat is tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak a hangulatunkra.