Mandarinos shortcake

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 100 ml narancslé
  • 8 g zselatinpor
  • 400 ml habtejszín
  • 2 db vaníliarúd
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 db narancs héja
  • 200 g háztartási keksz
  • 6 db mandarin

Elkészítés

01

A narancslében elkeverjük a zselatinport.

A habtejszínt kihabosítjuk a vaníliarúd kikapart magjaival, a porcukorral, a habfixálóval és a reszelt narancshéjjal. Mikor kihabosodott, a narancslében feloldott zselatint mikróban langyosra melegítjük, elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a habtejszínhez csorgatjuk.

02

A tepsi alját kirakjuk háztartási keksszel, erre pakoljuk a megtisztított mandaringerezdeket, majd nyakon öntjük a narancsos-tejszínes keverékkel. Erre pakolunk megint egy réteg háztartási kekszet, és a hűtőbe dobjuk egy éjszakára, hogy megdermedjen. Másnap már szeletelhetjük is! 

megosztás