Összetevők
- 100 ml narancslé
- 8 g zselatinpor
- 400 ml habtejszín
- 2 db vaníliarúd
- 100 g porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 4 db narancs héja
- 200 g háztartási keksz
- 6 db mandarin
Elkészítés
01
A narancslében elkeverjük a zselatinport.
A habtejszínt kihabosítjuk a vaníliarúd kikapart magjaival, a porcukorral, a habfixálóval és a reszelt narancshéjjal. Mikor kihabosodott, a narancslében feloldott zselatint mikróban langyosra melegítjük, elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a habtejszínhez csorgatjuk.
02
A tepsi alját kirakjuk háztartási keksszel, erre pakoljuk a megtisztított mandaringerezdeket, majd nyakon öntjük a narancsos-tejszínes keverékkel. Erre pakolunk megint egy réteg háztartási kekszet, és a hűtőbe dobjuk egy éjszakára, hogy megdermedjen. Másnap már szeletelhetjük is!