Mákos-ricottás amerikai palacsinta

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
15
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 12 dkg búzafinomliszt
  • 25 dkg ricotta
  • 2 db tojás
  • 1 púpozott tk. sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 1 ek. egész mák
  • 1 ek. vaj - olvasztott
  • 1 csipet
  • 2 tk. nádcukor
  • 200 ml tej
  • 3 ek. szénsavas ásványvíz
  • olaj a sütéshez

A tálaláshoz

  • juharszirup
  • kumquat vagy narancs, vérnarancs

Elkészítés

01

A lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot és a mákot kimérjük egy nagyobb tálba, és kanállal összekeverjük.

02

A tojásokat felütjük egy kisebb tálba, villával jól felkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes elegyhez. Beletesszük a ricottát is, habverővel összedolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet. Közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Sűrű tésztát kapunk, amit lazábbá tehetünk két kanál szénsavas ásványvízzel. Ha még mindig túl sűrű, adjunk hozzá további két kanállal.

03

A citromot megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját belereszeljük a tésztába, amelyhez hozzákeverjük az olvasztott vajat is. 

04

Közepes lángon felmelegítünk egy serpenyőt, de csak közvetlenül sütés előtt teszünk bele olajat. Egyszerre 4 kis palacsintát sütünk ki, oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarna színűek lesznek. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük őket, majd melegen juharsziruppal meglocsolva, friss gyümölcsökkel díszítve kínáljuk. 

Jó tudni:

Ugyan a ricotta külleme a túróéhoz hasonló, valójában egy friss savósajtról van szó, amely az olasz konyha egyik népszerű alapanyaga.

megosztás