Mákos nudli

Elkészítési idő
60
perc
Előkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 35 dkg zabliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg darált mák

Elkészítés

01

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük.

02

Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, egy jó nagy csipet sót és az egészet összegyúrjuk.

03

A tésztából 2 cm-es golyókat lecsípünk, és nudlialakúra formázzuk őket.

04

Amikor az egész tésztával elkészültünk, enyhén sós, forrásban lévő bő vízben 3–5 perc alatt megfőzzük a nudlikat, majd leszűrjük őket. Akkor vannak készen, amikor feljöttek a víz felszínére. Fontos, hogy ne főzzük túl őket, mert akkor szétfőnek.

05

Miután egy szűrőkanállal kiszedtük a megfőtt nudlikat, egy nagy tálba tesszük őket.

06

A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a meleg, friss nudlira szórjuk.

07

Az egészet óvatosan összekeverjük, ügyelve arra, hogy ne törjük meg a nudlikat.

08

Melegen tálaljuk.

Jó tudni:

A finomlisztet zablisztre cseréljük, emiatt 25%-kal több élelmi rostot tartalmaz.

megosztás