Lencsesaláta wasabi dresszinggel és kacsamellel

Elkészítési idő
90
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 800 g kacsamellfilé
  • só, bors

Lencsesaláta

  • 500 g lencse
  • 1.2 liter csirkealaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál angolzeller
  • 50 g bacon
  • 2 db répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 g friss gyömbér

Wasabi dresszing

  • 25 g sherryecet
  • 25 g vörösborecet
  • 1 dijoni mustár
  • 150 g szőlőmagolaj
  • 20 g olívaolaj extra szűz
  • 15 g wasabi paszta

Lencse mix

  • 200 g lencse - főtt
  • 20 g salotta
  • 50 g füstölt főtt császárhús
  • 5 csipet friss petrezselyem vágott
  • 3 evőkanál wasabi dresszing
  • só, bors

Elkészítés

Kacsamell

01

Készítsük elő a kacsamelleket, hártyázzuk, inazzuk le, írdaljuk be a bőrét, majd hideg serpenyőben 1-2 percig magas hőfokon izzasszuk a serpenyőben amíg nem lesz a bőre ropogós, majd fordítsuk át a másik oldalára a kacsamellet és süssük a másik oldalát is fél percig.

02

Tegyük át az elősütött kacsamelleket egy tűzálló tálba, majd 160 fokon légkeveréses sütőben 12 percig süssük.

Fontos, hogy sütés után pihentessük a húsokat, át kell helyezni őket egy szobahőmérsékletű tálba, és 2 percenként forgassuk meg, hogy egyenletesen pihentessük. Ezt kb. 3-szor kell megtenni a tökéletes eredmény érdekében.

Lencsesaláta

01

A lencsét a zöldségekkel, fűszerekkel helyezzük fel a tűzhelyre egy edénybe és főzzük puhára, viszont pergősre.

02

Szűrjük át egy szűrő segítségével és távolítsuk el a zöldségeket, fűszereket.

Wasabi dresszing

01

Egy turmixgépbe helyezzük bele a dresszing hozzávalóit, és turmixoljuk úgy, hogy egynemű emulzió képződjön.

Lencse mix

01

A főtt lencsét ízesítsük a dresszinggel, sóval, borssal, császárhússal, petrezselyemmel és salottával.

megosztás