Lencsesaláta wasabi dresszinggel és kacsamellel
Összetevők
- 800 g kacsamellfilé
- só, bors
Lencsesaláta
- 500 g lencse
- 1.2 liter csirkealaplé
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál angolzeller
- 50 g bacon
- 2 db répa
- 1 db vöröshagyma
- 30 g friss gyömbér
Wasabi dresszing
- 25 g sherryecet
- 25 g vörösborecet
- 1 dijoni mustár
- 150 g szőlőmagolaj
- 20 g olívaolaj extra szűz
- 15 g wasabi paszta
Lencse mix
- 200 g lencse - főtt
- 20 g salotta
- 50 g füstölt főtt császárhús
- 5 csipet friss petrezselyem vágott
- 3 evőkanál wasabi dresszing
- só, bors
Elkészítés
Kacsamell
Készítsük elő a kacsamelleket, hártyázzuk, inazzuk le, írdaljuk be a bőrét, majd hideg serpenyőben 1-2 percig magas hőfokon izzasszuk a serpenyőben amíg nem lesz a bőre ropogós, majd fordítsuk át a másik oldalára a kacsamellet és süssük a másik oldalát is fél percig.
Tegyük át az elősütött kacsamelleket egy tűzálló tálba, majd 160 fokon légkeveréses sütőben 12 percig süssük.
Fontos, hogy sütés után pihentessük a húsokat, át kell helyezni őket egy szobahőmérsékletű tálba, és 2 percenként forgassuk meg, hogy egyenletesen pihentessük. Ezt kb. 3-szor kell megtenni a tökéletes eredmény érdekében.
Lencsesaláta
A lencsét a zöldségekkel, fűszerekkel helyezzük fel a tűzhelyre egy edénybe és főzzük puhára, viszont pergősre.
Szűrjük át egy szűrő segítségével és távolítsuk el a zöldségeket, fűszereket.
Wasabi dresszing
Egy turmixgépbe helyezzük bele a dresszing hozzávalóit, és turmixoljuk úgy, hogy egynemű emulzió képződjön.
Lencse mix
A főtt lencsét ízesítsük a dresszinggel, sóval, borssal, császárhússal, petrezselyemmel és salottával.