x

Lencsegulyás

Összetevők

  • 600 g marhagulyáshús
  • 2 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál szárzeller
  • 20 dkg lencse
  • 2 ek. mustár
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek. liszt

Elkészítés

01

A húst aprítsuk fel kis kockákra. A vöröshagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. Egy lábosban dinszteljük meg zsírban a hagymákat, tegyük rá a kockázott húst, és dinszteljük addig, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, 1-2 percig dinszteljük. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és kis lángon, lefedve pároljuk kb. másfél órán át. Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk. A lencsét mossuk át, a zöldségeket aprítsuk fel. Tegyük a lencsét és a zöldségeket a gulyáshoz, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje a hozzávalókat. Főzzük addig, amíg a lencse megpuhul. A lisztet keverjük ki a tejföllel, a mustárral, és habarjuk be vele a levest.

Egy magyar különlegesség.

megosztás