Lencsegulyás
Összetevők
- 600 g marhagulyáshús
- 2 ek. zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 3 db babérlevél
- 1 ek. fűszerpaprika
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 2 szál szárzeller
- 20 dkg lencse
- 2 ek. mustár
- 1 doboz tejföl
- 1 ek. liszt
Elkészítés
01
A húst aprítsuk fel kis kockákra. A vöröshagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. Egy lábosban dinszteljük meg zsírban a hagymákat, tegyük rá a kockázott húst, és dinszteljük addig, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, 1-2 percig dinszteljük. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és kis lángon, lefedve pároljuk kb. másfél órán át. Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk. A lencsét mossuk át, a zöldségeket aprítsuk fel. Tegyük a lencsét és a zöldségeket a gulyáshoz, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje a hozzávalókat. Főzzük addig, amíg a lencse megpuhul. A lisztet keverjük ki a tejföllel, a mustárral, és habarjuk be vele a levest.
Egy magyar különlegesség.