Lencseburger, nem csak vegáknak!
Összetevők
- 15 dkg lencse
- 4 db hamburgerzsemle
- 2 db sárgarépa (közepes)
- 2 db vöröshagyma
- 20 g petrezselyem
- 20 g metélőhagyma
- 1 tk. koriandermag
- 2 tk. római kömény
- 10 g gyömbér (kb 2,5 cm)
- 0.5 lime leve
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 db SPAR friss tojás
- 10 g SPAR vaj
- 30 g lágy kecskesajt
- 20 g rukkola
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
Aki nem eszik húst, éhen marad a sütögetésnél? Ez nem így működik ám! Egy kis lencsével meg jó adag kreativitással olyan fantasztikus vegetáriánus hamburgert készíthetünk, amelytől még a legádázabb húsevő is meggondolja magát. Próbáljátok ki ti is!
A lencsét a répával, a hagymával és a gyömbérrel roppanósra főzzük egy fazék vízben. A koriandermagot kicsit megpirítjuk, majd mozsárban összetörjük.
Ha megfőtt a lencse, leszűrjük, és kidobjuk belőle a felesleges zöldségeket. Egy aprítógépben pépet csinálunk belőle, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát, beleütünk egy tojást. A korianderrel, római köménnyel, sóval-borssal, valamint egy fél lime levével fűszerezzük, és pár csepp olívaolajjal krémesítjük.
Majd az apróra vágott zöldfűszer kerül a pépbe, amelyből vékony fasírtokat gyúrunk. Ezeket kis olajon, tűzforró serpenyőben ropogósra sütjük a megvajazott zsemlékkel együtt, majd sajtot olvasztunk a tetejükre.
A tetejére ruccolát halmozunk, és azon melegében fogyasztjuk.