x

Lencseburger, nem csak vegáknak!

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 15 dkg lencse
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 2 db sárgarépa (közepes)
  • 2 db vöröshagyma
  • 20 g petrezselyem
  • 20 g metélőhagyma
  • 1 tk. koriandermag
  • 2 tk. római kömény
  • 10 g gyömbér (kb 2,5 cm)
  • 0.5 lime leve
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db SPAR friss tojás
  • 10 g SPAR vaj
  • 30 g lágy kecskesajt
  • 20 g rukkola
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Aki nem eszik húst, éhen marad a sütögetésnél? Rácz Jenő ebben nem hisz! Hiszen egy kis lencsével meg jó adag kreativitással olyan fantasztikus vegetáriánus hamburgert készíthetünk, amelytől még a legádázabb húsevő is meggondolja magát. Próbáljátok ki ti is!

01

A lencsét a répával, a hagymával és a gyömbérrel roppanósra főzzük egy fazék vízben. A koriandermagot kicsit megpirítjuk, majd mozsárban összetörjük. 

02

Ha megfőtt a lencse, leszűrjük, és kidobjuk belőle a felesleges zöldségeket. Egy aprítógépben pépet csinálunk belőle, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát, beleütünk egy tojást. A korianderrel, római köménnyel, sóval-borssal, valamint egy fél lime levével fűszerezzük, és pár csepp olívaolajjal krémesítjük. 

03

Majd az apróra vágott zöldfűszer kerül a pépbe, amelyből vékony fasírtokat gyúrunk. Ezeket kis olajon, tűzforró serpenyőben ropogósra sütjük a megvajazott zsemlékkel együtt, majd sajtot olvasztunk a tetejükre és megkenjük fügés-mustáros szósszal (ld. bajor griller receptje!). 

04

A tetejére ruccolát halmozunk, és azon melegében fogyasztjuk.

megosztás