qwer

Lecsós csirkecomb kapros túrós csuszával

Elkészítési idő
70
perc

Összetevők

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 db csirkecomb
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 5 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 40 dkg csuszatészta
  • 2 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

01

A hagymát finomra aprítjuk és az olajon megfonnyasztjuk. A csirkecombokat- miután bőrüket lefejtettük- a forgóknál kettévágjuk. A hagymával közepes lángon körös-körül fehéredésig sütjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vizet aláöntve szinte teljesen puhára pároljuk.

02

Közben a paprikát meg a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, a húshoz adjuk. Lefödve, kis lángon készre pároljuk. A körethez a csuszatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, és a tésztát megforrósítjuk benne.

03

Tálaláskor a lecsós csirkecomb mellé halmozzuk, túrót morzsolunk rá, tejföllel meglocsoljuk, végül a fölaprított kaporral megszórjuk.

megosztás