Összetevők
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 4 db csirkecomb
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 5 db zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 40 dkg csuszatészta
- 2 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
Elkészítés
01
A hagymát finomra aprítjuk és az olajon megfonnyasztjuk. A csirkecombokat- miután bőrüket lefejtettük- a forgóknál kettévágjuk. A hagymával közepes lángon körös-körül fehéredésig sütjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vizet aláöntve szinte teljesen puhára pároljuk.
02
Közben a paprikát meg a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, a húshoz adjuk. Lefödve, kis lángon készre pároljuk. A körethez a csuszatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, és a tésztát megforrósítjuk benne.
03
Tálaláskor a lecsós csirkecomb mellé halmozzuk, túrót morzsolunk rá, tejföllel meglocsoljuk, végül a fölaprított kaporral megszórjuk.