Összetevők
Összetevők
- 200 g lazacfilé
Salsa
- 100 g paradicsom apró kockára vágva
- 20 g fekete magozott olívabogyó összevágva
- 20 ml extra szűz
- 1 db lime-nak a héja
- 0.5 lime leve
- 10 g apróra vágott petrezselyem
- 2 g mozsárban tört koriandermag
- 1 g friss vágott koriander
- 2 ek. főtt kukorica
- só ízlés szerint
Spenót
- 100 g bébispenót levél
- 1 tk. wasabi paszta
- 50 g vaj
- friss fekete bors
- só ízlés szerint
- 1 fej salotta apróra vágva
Elkészítés
Omlósan finom lazac izgalmas salsával, pikáns spenóttal – ez ám az igazi mesterfogás, mellé a Paulus Rácz Jenő Selection száraz fehérbor dukál.
01
Süssük le a lazacot bőrén, majd helyezzük egy 150 fokos előmelegített sütőbe 4 percre, majd azt követően hagyjuk pihenni egy szobahőmérsékletű tányéron.
02
Egy keverőtálba tegyük bele a felsorolt alapanyagokat és keverjük össze a salsát.
03
Serpenyőbe helyezzük bele a vajat, pirítsuk a shalottát üvegesre, majd adjuk hozzá a wasabit.
04
Húzzuk le a serpenyőt, ne melegítsük tovább és a maradék hőn melegítsük át a friss spenótleveleket.
Kiváló párosítás a trópusi gyümölcsök ízjegyeit hordozó száraz fehérborral!