x

Lazac, paradicsom és olíva salsa, wasabi spenót

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Összetevők

  • 200 g lazacfilé

Salsa

  • 100 g paradicsom apró kockára vágva
  • 20 g fekete magozott olívabogyó összevágva
  • 20 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 db lime-nak a héja
  • 0.5 lime leve
  • 10 g apróra vágott petrezselyem
  • 2 g mozsárban tört koriandermag
  • 1 g friss vágott koriander
  • 2 ek. főtt kukorica
  • ízlés szerint

Spenót

  • 100 g bébispenót levél
  • 1 tk. wasabi paszta
  • 50 g vaj
  • friss fekete bors
  • ízlés szerint
  • 1 fej salotta apróra vágva

Elkészítés

Omlósan finom lazac izgalmas salsával, pikáns spenóttal – ez ám az igazi mesterfogás, mellé a séf által ajánlott Paulus Rácz Jenő Selection száraz fehérbor dukál.

01

Süssük le a lazacot bőrén, majd helyezzük egy 150 fokos előmelegített sütőbe 4 percre, majd azt követően hagyjuk pihenni egy szobahőmérsékletű tányéron.

02

Egy keverőtálba tegyük bele a felsorolt alapanyagokat és keverjük össze a salsát. 

03

Serpenyőbe helyezzük bele a vajat, pirítsuk a shalottát üvegesre, majd adjuk hozzá a wasabit.

04

Húzzuk le a serpenyőt, ne melegítsük tovább és a maradék hőn melegítsük át a friss spenótleveleket.

Kiváló párosítás a trópusi gyümölcsök ízjegyeit hordozó száraz fehérborral!

megosztás