Lassan sült malaccsászár
Összetevők
- 25 dkg bőrös császárhús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. kömény
- 1 tk. egész fekete bors
- 1 citrom leve
- 2 ek. olívaolaj
Elkészítés
A fűszereket pirítás után őröld porrá mozsárban (ha nincs, használhatsz kész őrleményt is). Zúzd össze a fokhagymát is, majd az olajjal vagy olvasztott zsírral keverd masszává. A húst most meg, öntsd nyakon a páccal, masszírozd meg alaposan, hogy mindenhol bevonja. Hagyhatod hűtőben pihenni a húst sütés előtt akár egy napig is, de akár azonnal megsütheted. A tepsibe bőrrel felfelé tedd a húst, sózd meg a bőrt bőségesen, majd süsd 200 °C-on fél órát. Letakarni nem kell, a bőr és a zsírok nem engedik kiszáradni a húst. Ezután facsard rá a citrom levét, majd süsd 2 órán át 180 °C-on. Az extra ropogósság érdekében ezután piríts rá 220 °C-on még egy fél órát. Tálalás előtt egy negyedóra pihenés jót tesz neki.
Salátával és ropogós kenyérrel tálaljuk.