Kurkumás latte

Elkészítési idő
5
perc
Előkészítési idő
3
perc
Elkészítési idő
5
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 250 ml rizstej vagy szójaital
  • 2.5 ek. kókusztej
  • 1 csapott tk. kurkuma
  • 2.5 ek. méz vagy juharszirup
  • 1 csipet fahéj őrölve
  • 1 csipet kardamom őrölve
  • 1 csipet

Elkészítés

01

A különböző tejeket egy kisebb lábasba öntjük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd alacsony lángon összemelegítjük.

02

Bögrébe szűrjük, a tetejére őrölt fahéjat szórunk, majd hagyjuk kissé visszahűlni.

03

Mézet vagy juharszirupot teszünk rá. Hidegen fogyasztjuk.

 

Megjegyzés: ehhez a recepthez lehetőleg ne konzervdobozos kókusztejet használjunk, mert annak még a light változata is túl zsíros. Ha mégis ilyen termékből dolgozunk, mindenképpen keverjük más növényi tejjel fele-fele arányban.

Jó tudni:

Összetételét tekintve a kókusztej – a nevével ellentétben – nem hasonlít a tejhez, mert fehérjéből kevesebbet, míg zsírból jóval többet tartalmaz, ezért elsősorban ételek dúsítására alkalmas. 

megosztás