Összetevők
- 250 ml rizstej vagy szójaital
- 2.5 ek. kókusztej
- 1 csapott tk. kurkuma
- 2.5 ek. méz vagy juharszirup
- 1 csipet fahéj őrölve
- 1 csipet kardamom őrölve
- 1 csipet só
Elkészítés
01
A különböző tejeket egy kisebb lábasba öntjük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd alacsony lángon összemelegítjük.
02
Bögrébe szűrjük, a tetejére őrölt fahéjat szórunk, majd hagyjuk kissé visszahűlni.
03
Mézet vagy juharszirupot teszünk rá. Hidegen fogyasztjuk.
Megjegyzés: ehhez a recepthez lehetőleg ne konzervdobozos kókusztejet használjunk, mert annak még a light változata is túl zsíros. Ha mégis ilyen termékből dolgozunk, mindenképpen keverjük más növényi tejjel fele-fele arányban.
Jó tudni:
Összetételét tekintve a kókusztej – a nevével ellentétben – nem hasonlít a tejhez, mert fehérjéből kevesebbet, míg zsírból jóval többet tartalmaz, ezért elsősorban ételek dúsítására alkalmas.