Összetevők
A leveshez
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 600 g sütőtök
- 1 szál fehérrépa
- ízlés szerint só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 1.2 liter zöldségalaplé
- 1 konzerv kukorica
- 80 ml főzőtejszín
A tálaláshoz
- 40 g tökmag
Elkészítés
01
Az olajat egy lábasba öntjük, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk borsozzuk.
Ha a hagyma lepirult rádobjuk a kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk a megtisztított sütőtököt és a fehérrépát.
02
Felöntjük az alaplével, beleszórjuk a szerecsendiót és puhára főzzük benne a zöldségeket 15-20 perc alatt, majd hozzáadjuk a leszűrt kukoricakonzervet és a tejszínt is.
A levest botmixerrel lezúzzuk, majd egy szűrőn alaposan átpasszírozzuk. Egyet forralunk rajta, végül a tökmaggal megszórva tálaljuk is a levest.