Kukoricás sütőtökkrémleves

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
25
perc
Főzési idő

Összetevők

A leveshez

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 600 g sütőtök
  • 1 szál fehérrépa
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 csipet szerecsendió
  • 1.2 liter zöldségalaplé
  • 1 konzerv kukorica
  • 80 ml főzőtejszín

A tálaláshoz

  • 40 g tökmag

Elkészítés

01

Az olajat egy lábasba öntjük, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk borsozzuk.

 

Ha a hagyma lepirult rádobjuk a kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk a megtisztított sütőtököt és a fehérrépát.

02

Felöntjük az alaplével, beleszórjuk a szerecsendiót és puhára főzzük benne a zöldségeket 15-20 perc alatt, majd hozzáadjuk a leszűrt kukoricakonzervet és a tejszínt is.

 

A levest botmixerrel lezúzzuk, majd egy szűrőn alaposan átpasszírozzuk. Egyet forralunk rajta, végül a tökmaggal megszórva tálaljuk is a levest.

megosztás