További engedélyek szükségesek

Krumplis melegszendvics-hamburger

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 500 g mirelit hasábburgonya
  • 250 g edámi sajt
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 250 g darált marhahús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 szelet cheddar

Az összeállításhoz:

  • 30 g madársaláta
  • 1 db csemege uborka
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 fej lilahagyma

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A krumplit és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot egy tálban összekeverjük, majd a felét egy összecsukható melegszendvicssütőbe tesszük és lassan, óvatosan összenyomjuk. Miután sikerült teljesen összenyomni, onnantól számítva kb. 4 percig sütjük. 

Szuper megoldás, ha megkívánod a hamburgert, de nincs kedved otthon bucit készíteni és a boltba is lusta vagy elmenni érte.

02

A ketchupot, a mustárt és a majonézt kikeverjük.

03

Óvatosan kinyitjuk a sütőt. Ha szükséges, egy spatula segítségével kicsit rásegítünk a krumplira, hogy elváljon a teflonról, majd egy deszkára tesszük és két egyforma négyzetté vágjuk.

04

A darált húsból 125 g-os kis gombócokat formázunk, és alaposan kilapítjuk őket. Olajat melegítünk egy serpenyőben és megsütjük a hús egyik felét. Sülés közben sózzuk, borsozzuk, majd amikor megfordítjuk, szintén enyhén sózzuk, borsozzuk, rátesszük a sajtot, lefedjük és 1 perc után kivesszük a serpenyőből.

05

A „krumplis kenyér” egyik oldalát megkenjük a szószos keverékkel, ráteszünk egy adag madársalátát, majd a húst, a karikára vágott uborkát, a paradicsomot és a lila hagymát. A másik „kenyeret” is megkenjük a szósszal és a szendvics tetejére tesszük. A másik adag krumplival és a maradék hússal is így járunk el.

megosztás