Összetevők
- 500 g mirelit hasábburgonya
- 250 g edámi sajt
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 250 g darált marhahús
- 2 evőkanál étolaj
- 2 szelet cheddar
Az összeállításhoz:
- 30 g madársaláta
- 1 db csemege uborka
- 1 db paradicsom
- 0.5 fej lilahagyma
Elkészítés
A krumplit és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot egy tálban összekeverjük, majd a felét egy összecsukható melegszendvicssütőbe tesszük és lassan, óvatosan összenyomjuk. Miután sikerült teljesen összenyomni, onnantól számítva kb. 4 percig sütjük.
Szuper megoldás, ha megkívánod a hamburgert, de nincs kedved otthon bucit készíteni és a boltba is lusta vagy elmenni érte.
A ketchupot, a mustárt és a majonézt kikeverjük.
Óvatosan kinyitjuk a sütőt. Ha szükséges, egy spatula segítségével kicsit rásegítünk a krumplira, hogy elváljon a teflonról, majd egy deszkára tesszük és két egyforma négyzetté vágjuk.
A darált húsból 125 g-os kis gombócokat formázunk, és alaposan kilapítjuk őket. Olajat melegítünk egy serpenyőben és megsütjük a hús egyik felét. Sülés közben sózzuk, borsozzuk, majd amikor megfordítjuk, szintén enyhén sózzuk, borsozzuk, rátesszük a sajtot, lefedjük és 1 perc után kivesszük a serpenyőből.
A „krumplis kenyér” egyik oldalát megkenjük a szószos keverékkel, ráteszünk egy adag madársalátát, majd a húst, a karikára vágott uborkát, a paradicsomot és a lila hagymát. A másik „kenyeret” is megkenjük a szósszal és a szendvics tetejére tesszük. A másik adag krumplival és a maradék hússal is így járunk el.