Krumplileves kolbászcsipsszel

Összetevők

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 db babérlevél
  • 2 mokkáskanál
  • 2 liter víz
  • 1.5 ek. almaecet 100%-os
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg kolbász

Elkészítés

01

A burgonyát, a répát meghámozzuk és karikákra vágjuk.

02

A vöröshagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.

03

A zöldségeket egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a vizet, sózzuk ízlés szerint és 30–40 percig főzzük.

04

Ekkor belekeverjük az almaecetet, a joghurtot, ízesítjük sóval, ha szükséges, és egy botmixer segítségével beleturmixolunk a levesbe, hogy sűrűsödjön, de darabos maradjon.

05

Ezután hagyjuk a levest kihűlni 75–80 fokosra.

06

A tojássárgát enyhén felverjük, és folyamatos kevergetés mellett a leveshez adjuk, krémessé téve vele. (elhagyható)

07

A felszeletelt kolbászt egy serpenyőben átpirítjuk és a levest azzal tálaljuk.

Jó tudni:

A leves általában a meleg étkezések kezdő fogása. Értékes tápanyagai mellett a napi folyadékbevitelhez is hozzájárul.

megosztás