Összetevők
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 3 db babérlevél
- 2 mokkáskanál só
- 2 liter víz
- 1.5 ek. almaecet 100%-os
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 db tojássárgája
- 20 dkg kolbász
Elkészítés
01
A burgonyát, a répát meghámozzuk és karikákra vágjuk.
02
A vöröshagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.
03
A zöldségeket egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a vizet, sózzuk ízlés szerint és 30–40 percig főzzük.
04
Ekkor belekeverjük az almaecetet, a joghurtot, ízesítjük sóval, ha szükséges, és egy botmixer segítségével beleturmixolunk a levesbe, hogy sűrűsödjön, de darabos maradjon.
05
Ezután hagyjuk a levest kihűlni 75–80 fokosra.
06
A tojássárgát enyhén felverjük, és folyamatos kevergetés mellett a leveshez adjuk, krémessé téve vele. (elhagyható)
07
A felszeletelt kolbászt egy serpenyőben átpirítjuk és a levest azzal tálaljuk.
Jó tudni:
A leves általában a meleg étkezések kezdő fogása. Értékes tápanyagai mellett a napi folyadékbevitelhez is hozzájárul.