Összetevők
Hozzávalók:
- 100 g füstölt kolbász
- 1 ek. étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g brokkoli
- 6 db tojás
- só
Az összeállításhoz:
- 2 db magos császárzsemle
- 2 ek. majonéz
Elkészítés
01
A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben, közepes hőfokon, kevés olajon 6-8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd félretesszük. A visszamaradt zsíron 5-7 perc alatt megdinszteljük a szeletekre vágott vöröshagymát és az apró rózsákra szedett brokkolit.
02
A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk, majd alaposan felverjük és a serpenyőbe öntjük. Erős hőfokon a kívánt állagúra sütjük. Én nem szeretem, ha kiszárad, így kb. fél percet sütöttem a rántottát, és csak lazán kevertem át, hogy ne legyen teljesen „morzsalékos”.
03
A zsemléket félbevágjuk. Az aljukba nyomjuk a majonézt, rápakoljuk a rántottát, erre tesszük a korábban lepirított kolbászkarikákat, majd rátesszük a zsemlék tetejét is.