Kókuszos keksztekercs

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő
0
perc
1 Éjszaka pihentetési idő

Összetevők

  • 40 dkg teljes kiőrlésű háztartási keksz
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 2 dl tej
  • 0.5 dl rum

A töltelékhez

  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

01

A háztartási kekszet liszt finomságúra őröljük egy késes robotgép segítségével. 

02

A diót szintén nagyon apróra daráljuk és hozzáadjuk a kekszhez.

03

A diós kekszkeveréket egy tálba öntjük, belekeverjük a porcukrot, illetve a kakaóport, hozzáöntjük a tejet. A vajat felolvasztjuk és azt is a kekszhez adjuk. Az egészet jól összegyúrjuk.  

04

A töltelékhez egy másik keverőtálban a vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel egy robotgép segítségével habosra keverjük.

05

Kiterítünk egy sütőpapírt és a tálalásra szánt kókuszreszelék felét rászórjuk, majd a keksztészta felét fél centi vastagon rákenjük. 

06

Ráhelyezünk egy másik sütőpapírt és nyújtófával átgörgetjük.

07

Levesszük óvatosan a sütőpapírt a massza tetejéről, és a puha vajkrém felét a kiterített kekszre kenjük.

08

A tészta alján található sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük és minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük szeletelés előtt. 

09

A másik adag tésztával és vajkrémmel is így járunk el.

10

Miután teljesen megdermedtek a rudak, fél centi vastag szeletekre vágjuk őket.

Jó tudni:

Teljes kiőrlésű kekszből készül, ami közel háromszor annyi jótékony élelmi rostot tartalmaz, mint hagyományos változata.

megosztás