Összetevők
- 40 dkg teljes kiőrlésű háztartási keksz
- 10 dkg dió
- 20 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg holland kakaópor
- 2 dl tej
- 0.5 dl rum
A töltelékhez
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A háztartási kekszet liszt finomságúra őröljük egy késes robotgép segítségével.
A diót szintén nagyon apróra daráljuk és hozzáadjuk a kekszhez.
A diós kekszkeveréket egy tálba öntjük, belekeverjük a porcukrot, illetve a kakaóport, hozzáöntjük a tejet. A vajat felolvasztjuk és azt is a kekszhez adjuk. Az egészet jól összegyúrjuk.
A töltelékhez egy másik keverőtálban a vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel egy robotgép segítségével habosra keverjük.
Kiterítünk egy sütőpapírt és a tálalásra szánt kókuszreszelék felét rászórjuk, majd a keksztészta felét fél centi vastagon rákenjük.
Ráhelyezünk egy másik sütőpapírt és nyújtófával átgörgetjük.
Levesszük óvatosan a sütőpapírt a massza tetejéről, és a puha vajkrém felét a kiterített kekszre kenjük.
A tészta alján található sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük és minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük szeletelés előtt.
A másik adag tésztával és vajkrémmel is így járunk el.
Miután teljesen megdermedtek a rudak, fél centi vastag szeletekre vágjuk őket.
Teljes kiőrlésű kekszből készül, ami közel háromszor annyi jótékony élelmi rostot tartalmaz, mint hagyományos változata.