Körömpörkölt
Összetevők
- 1.5 kg Regnum bogrács csomag
- 3 evőkanál sertés zsír
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 dl száraz vörösbor
- 80 dkg kifliburgonya
Elkészítés
01
A vöröshagymát aprítsuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A hagymákat a zsíron dinszteljük meg.
02
Szórjuk rá az őrölt köményt, tegyük rá a karikázott paprikát, pirítsuk pár percet. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, az átmosott húsokat és a hámozott, darabolt paradicsomot is.
03
Öntsük fel borral és annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, őrölt borssal ízesítsük, fedjük, le, és kis lángon, lassan pároljuk puhára
04
A burgonyákat tisztítsuk meg, és a főzés utolsó harmadában egészben adjuk a pörkölthöz. Addig főzzük lefedve, amíg a hozzávalók teljesen megpuhulnak.