Kocsonya

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
270
perc
Elkészítési idő
0
perc
1 Éjszaka pihentetési idő

Összetevők

  • 2 db vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 50 dkg petrezselyemgyökér
  • 3.5 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 10 szem bors
  • 1.5 kg kocsonyahús (sertéscsülök, -köröm, -farok, -hús)
  • 20 dkg sertésbőr
  • 40 dkg sertéscomb
  • 3 liter víz
  • 3 mokkáskanál

A betéthez

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér

A tálaláshoz

  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 8 ek. újhagyma - szeletelt
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • fűszerpaprika

Elkészítés

01

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk, a húsokat átmossuk, feldaraboljuk és egy nagy lábasba tesszük.

02

Hozzáadjuk a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, sózzuk és felöntjük a vízzel.

03

Felforraljuk és a képződő habot a forrás után egy kanál segítségével leszedjük.

04

Hozzáadjuk a léhez a borsot és a babérlevelet, majd lefedve alacsony hőfokon 4 órán át főzzük a levest. 

05

A kocsonyabetétnek a répát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és a tányérokba egyforma mennyiségben szétosztjuk.

06

Miután megfőtt a leves, kiemeljük a húst a lábasból, leszedjük a csontról, eltávolítjuk a bőrös, zsíros részeket, és a tányérokba egyforma mennyiségben szétosztjuk

07

Hűtőben egy napig hűtjük.

08

Fogyasztás előtt főtt zöldborsóval, aprított petrezselyemmel, újhagymával, pirospaprikával tálaljuk

Jó tudni:

A kocsonya akkor dermed meg jól és lesz remegős, ha elegendő kollagéntartalmú húsrészt teszünk bele, és hosszú ideig főzzük.

megosztás