Összetevők
- 17.5 dkg datolya (magozott)
- 10 dkg kesudió
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 tk. gyömbér őrölve
- 1 csipet só
- 5 dkg tejcsokoládé a tetejére
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A kesudiót, a kókuszreszeléket, a gyömbért és a sót késes robotgépbe tesszük. Alacsony fokozaton finom porrá őröljük.
A datolyákat, ha nagyon kiszáradtak, áztassuk forró vízbe, majd szűrőn csepegtessük le, és jól nyomkodjuk ki belőlük az összes vizet. Ha a datolyát frissen bontottuk ki a csomagolásból, még puha és nedves, ez a lépés kihagyható. Tegyük az aszalványt robotgépbe, és alacsony fokozaton dolgozzuk össze az előzőleg megőrölt alapanyagokkal.
Egy tálcára simítsunk egy megfelelő méretű sütőpapírt. A masszából kis golyókat formázzunk, tegyük sütőpapírra, majd hagyjuk teljesen megdermedni a hűtőben kb. 1 óra alatt.
Külön-külön felolvasztjuk a kétféle csokoládét, majd csíkokban rácsorgatjuk a golyók tetejére. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk
A kesudió remek vas-, réz-, magnézium-, foszfor- és K-vitamin-forrás. Magas fehérjetartalma miatt értékes összetevője a növényi étrendnek.