Keleti padlizsánragu karfiolrizzsel


Összetevők

  • 2 db padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg karfiol
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg (350 g) paradicsommártás fokhagymával
  • 1 kk. őrölt római kömény
  • 1 kk. fahéj
  • 1 ek.
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 csipet Cayenne bors
  • 1 kk. kókuszvirág cukor
  • 2 ek. extra szűz
  • só, bors
  • a tetejére petrezselyem

Elkészítés

01

A padlizsánokat megmossuk, a végeiket levágjuk, a maradékot kockákra vágjuk. Nagyobb tálba tesszük, és 1 evőkanál sóval besózzuk, kan

02

Közben elkészítjük a karfiolrizst: a karfiolt megmossuk, a leveleit levágjuk. Rózsákra szedjük, majd késes aprítógépben, alacsony fokozaton addig aprítjuk, ameddig rizsszem nagyságú lesz. Ezután félretesszük.

03

Egy serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat megmelegítünk, és rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és összekeverjük.  

04

A padlizsánt leszűrjük, és hozzáadjuk a hagymához. Kicsit hagyjuk pirulni, többször átkeverjük, hogy ne süljön le, majd felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a fűszereket, és fedő alatt kb. 15–20 percig főzzük. Ha nagyon besűrűsödik, kevés vizet adjunk hozzá.

05

Közben egy másik serpenyőbe tesszük a maradék olajat. Beleszórjuk a felaprított karfiolszemeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, többször átkeverjük. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá, hogy a karfiolszemek tökéletesen megpuhuljanak

06

A karfiolrizst a padlizsánraguval és friss, apróra vágott petrezselyemmel fogyasztjuk. Kínálhatunk mellé natúr joghurtot. 

Jó tudni:

A vöröshagymában található vegyületek segítik az emésztést, tágítják az ereket, valamint csökkentik a magas vérnyomást.

megosztás