Összetevők
- 1 ek. olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 kg karalábé
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 2 db babérlevél
- 2 mokkáskanál só
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2 liter víz
Elkészítés
01
A karalábét meghámozzuk és 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
02
A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
03
A répát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkarikázzuk.
04
Az olajon a hagymát 5–10 perc alatt alacsony hőfokon megpároljuk egy pici sóval.
05
Beleszórjuk a paprikát, belekeverjük a zöldségeket, sózzuk és felöntjük a vízzel.
06
Hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt 30–40 percig főzzük.
07
Ekkor belekeverjük a joghurtot a levesbe úgy, hogy első lépésként egy tálkában 2 dl levessel elkeverjük, majd miután a levest levettük a tűzről, a joghurtos keveréket beleöntjük.
Jó tudni:
Mivel tejföl helyett joghurttal dúsítjuk a levest, alacsonyabb energiatartalommal rendelkezik.