Karalábéleves

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 ek. olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 kg karalábé
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 db babérlevél
  • 2 mokkáskanál
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 2 liter víz

Elkészítés

01

A karalábét meghámozzuk és 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

02

A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. 

03

A répát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkarikázzuk.

04

Az olajon a hagymát 5–10 perc alatt alacsony hőfokon megpároljuk egy pici sóval.

05

Beleszórjuk a paprikát, belekeverjük a zöldségeket, sózzuk és felöntjük a vízzel.

06

Hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt 30–40 percig főzzük.

07

Ekkor belekeverjük a joghurtot a levesbe úgy, hogy első lépésként egy tálkában 2 dl levessel elkeverjük, majd miután a levest levettük a tűzről, a joghurtos keveréket beleöntjük. 

Jó tudni:

Mivel tejföl helyett joghurttal dúsítjuk a levest, alacsonyabb energiatartalommal rendelkezik.

megosztás