Karácsonyi kókuszos loaf kókuszos krémmel
PT40M perc
PT70M perc
perc
Összetevők
A tésztához:
- 190 g vaj
- 250 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 190 g kókusztej (szobahőmérsékletű)
- 2 ek. kókuszlikőr
- 250 g finomliszt
- 30 g kókuszreszelék
A krémhez:
- 100 g fehér csokoládé
- 100 g vaj
- 250 g porcukor
- 2 ek. kókusztej
- 1 ek. kókuszlikőr
A tetejére:
- 2 ek. kókuszreszelék
- 12 db kókuszcsipsz
Elkészítés
Egy adaghoz használj 13x25 cm-es kenyérsütő formát!
A vajat kihabosítjuk a kristálycukorral, hozzáadjuk a tojásokat és folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a kókusztejet és a kókuszlikőrt. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd csomómentesre keverjük egy spatulával.
A masszát sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 70 percig sütjük. Sütés után szobahőmérsékletűre hűtjük a sütit.
Amíg sül a loaf, elkészítjük a krémet. Ehhez egy gyorsforralóban, kis lángon felolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejet, a kókuszlikőrt, végül az olvasztott fehér csokit is. Alaposan elkeverjük és hűtőbe rakjuk.
10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, és egy csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet. Kidíszítjük vele a kihűlt kókuszos loaf tetejét, majd megszórjuk kókuszreszelékkel, és pakolunk rá néhány darab kókuszchipset is.