További engedélyek szükségesek

Karácsonyi kókuszos loaf kókuszos krémmel

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő
70
perc
Sütési idő
70
perc
Hűtési idő

Összetevők

A tésztához:

  • 190 g vaj
  • 250 g kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 190 g kókusztej (szobahőmérsékletű)
  • 2 ek. kókuszlikőr
  • 250 g finomliszt
  • 30 g kókuszreszelék

A krémhez:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 2 ek. kókusztej
  • 1 ek. kókuszlikőr

A tetejére:

  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 12 db kókuszcsipsz

Elkészítés

 Egy adaghoz használj 13x25 cm-es kenyérsütő formát!

01

A vajat kihabosítjuk a kristálycukorral, hozzáadjuk a tojásokat és folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a kókusztejet és a kókuszlikőrt. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd csomómentesre keverjük egy spatulával.

02

A masszát sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 70 percig sütjük. Sütés után szobahőmérsékletűre hűtjük a sütit.

03

Amíg sül a loaf, elkészítjük a krémet. Ehhez egy gyorsforralóban, kis lángon felolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk kicsit hűlni. 

04

A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejet, a kókuszlikőrt, végül az olvasztott fehér csokit is. Alaposan elkeverjük és hűtőbe rakjuk. 

05

10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, és egy csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet. Kidíszítjük vele a kihűlt kókuszos loaf tetejét, majd megszórjuk kókuszreszelékkel, és pakolunk rá néhány darab kókuszchipset is.

megosztás