Összetevők
A töltelékhez
- 800 g csirkecomb
- 500 ml barnasör
- 2 teáskanál chilipaszta
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 0.5 csokor kakukkfű
- ízlés szerint só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db vérnarancs
- 4 evőkanál vaj
Az összeállításhoz
- 4 db tortillalap
- 120 g sajtkrém
- 0.5 db narancs héja
- 200 g jégsaláta
- 2 db paradicsom
- 0.5 csokor snidling
Elkészítés
Az elkészítést azzal kezdjük, hogy egy kisebb tepsibe pakoljuk a csirkecombokat, meglocsoljuk a barna sörrel, majd rátesszük a chilipasztát, a mézet, és mehet rá a szójaszósz, a friss kakukkfű, só, bors, a fokhagyma, a narancsok facsart leve és reszelt héja. Alaposan belemasszírozzuk a húsba a pácot, és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk, majd 30 perc után levesszük róla a fóliát és megfordítva további 15 percig sütjük.
A csirkecombokról letépkedjük a húst és villa segítségével szálakra szedjük. A páclevet leszűrjük és egy lábasban, magas lángon zubogtatva redukáljuk, közben hozzáadagolva a vajat, amíg egy sűrű mártást kapunk. Ennek a háromnegyedét a tépett húshoz öntjük, és elkeverjük.
A tortillalapokat megkenjük a sajtkrémmel, narancshéjat reszelünk rá, majd mehet rá a vékonyra vágott jégsaláta, a paradicsomkarikák és a tépett csirke. Kanalazunk rá a maradék mártásból, megszórjuk a felaprított snidlinggel és szorosan feltekerjük. A kész wrapeket a maradék mártásba tunkolva elfogyasztjuk.