Karácsonyi csirkecombos wrap

Elkészítési idő
35
perc
Elkészítési idő
45
perc
Sütési idő

Összetevők

A töltelékhez

  • 800 g csirkecomb
  • 500 ml barnasör
  • 2 teáskanál chilipaszta
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 0.5 csokor kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db vérnarancs
  • 4 evőkanál vaj

Az összeállításhoz

  • 4 db tortillalap
  • 120 g sajtkrém
  • 0.5 db narancs héja
  • 200 g jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 0.5 csokor snidling

Elkészítés

01

Az elkészítést azzal kezdjük, hogy egy kisebb tepsibe pakoljuk a csirkecombokat, meglocsoljuk a barna sörrel, majd rátesszük a chilipasztát, a mézet, és mehet rá a szójaszósz, a friss kakukkfű, só, bors, a fokhagyma, a narancsok facsart leve és reszelt héja. Alaposan belemasszírozzuk a húsba a pácot, és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk, majd 30 perc után levesszük róla a fóliát és megfordítva további 15 percig sütjük.

02

A csirkecombokról letépkedjük a húst és villa segítségével szálakra szedjük. A páclevet leszűrjük és egy lábasban, magas lángon zubogtatva redukáljuk, közben hozzáadagolva a vajat, amíg egy sűrű mártást kapunk. Ennek a háromnegyedét a tépett húshoz öntjük, és elkeverjük.

03

A tortillalapokat megkenjük a sajtkrémmel, narancshéjat reszelünk rá, majd mehet rá a vékonyra vágott jégsaláta, a paradicsomkarikák és a tépett csirke. Kanalazunk rá a maradék mártásból, megszórjuk a felaprított snidlinggel és szorosan feltekerjük. A kész wrapeket a maradék mártásba tunkolva elfogyasztjuk.

megosztás