Összetevők
- 15 dkg zabliszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 1 nagy csipet só
- 2 dkg nádcukor
- 1.5 ek. olaj a sütéshez
- porcukor a tálaláshoz
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 5 dkg nádcukor
- 1 csokor kapor aprítva
Elkészítés
01
A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy nagy keverőtálba, és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük.
02
Sütés előtt hűtőben 1 órán át pihentetjük, majd palacsintasütőben 6–8 palacsintát sütünk belőle.
03
A túrót a joghurttal, a cukorral és az aprított kaporral krémesre keverjük, majd a palacsintákba töltjük.
04
Porcukorral megszórva vagy anélkül tálaljuk.
Jó tudni:
A laktóz- és gluténmentes palacsintát a táplálékintoleranciás családtagok is biztonsággal fogyaszthatják.