Kapros-túrós palacsinta

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
60
perc
Pihentetési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 15 dkg zabliszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 nagy csipet
  • 2 dkg nádcukor
  • 1.5 ek. olaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 csokor kapor aprítva

Elkészítés

01

A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy nagy keverőtálba, és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük.

02

Sütés előtt hűtőben 1 órán át pihentetjük, majd palacsintasütőben 6–8 palacsintát sütünk belőle.

03

A túrót a joghurttal, a cukorral és az aprított kaporral krémesre keverjük, majd a palacsintákba töltjük.

04

Porcukorral megszórva vagy anélkül tálaljuk. 

Jó tudni:

A laktóz- és gluténmentes palacsintát a táplálékintoleranciás családtagok is biztonsággal fogyaszthatják.

megosztás