Juhtúróval és vörös pesztóval töltött pulykarolád hercegnőburgonyával

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
40
perc
Sütési idő
10
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 4 szelet pulykamell
  • 10 dkg juhtúró
  • 4 tk. vörös pesztó
  • 2 tk. majoranna
  • só, bors
  • salátamix a tálaláshoz

A körethez

  • 60 dkg burgonya
  • 1 ek. vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet szerecsendió őrölve
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

01

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 

02

A pulykamellet megmossuk, ha vastagok, műanyag zacskóba téve kissé megklopfoljuk. Sóval, borssal, majoránnával megszórjuk a hússzeletek mindkét oldalát. 

03

A szeleteket megkenjük egy-egy teáskanál pesztóval, majd rámorzsoljuk a juhtúrót. Feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük.

04

A tekercseket egy jénai sütőedénybe tesszük, amelyet előzőleg kevés olajjal kikenünk. Alufóliával lefedve kb. 30 perc alatt puhára sütjük.

05

Fólia nélkül további 10 perc alatt pirosra sütjük.

06

Közben elkészítjük a hercegnőburgonyát. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval melegen összetörjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vajat, a szerecsendiót, a petrezselymet és a parmezánt. A masszát habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre kis halmokat nyomunk belőle. A forró sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. 

Jó tudni:

A juhtúró juhgomolya és tehéngomolya keverékéből áll. Íze karakteresebb, zsírtartalma pedig jóval magasabb a tehéntúróénál.

megosztás