Összetevők
- 4 szelet pulykamell
- 10 dkg juhtúró
- 4 tk. vörös pesztó
- 2 tk. majoranna
- só, bors
- salátamix a tálaláshoz
A körethez
- 60 dkg burgonya
- 1 ek. vaj
- 2 db tojássárgája
- só
- 1 csipet szerecsendió őrölve
- 2 ek. reszelt parmezán
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A pulykamellet megmossuk, ha vastagok, műanyag zacskóba téve kissé megklopfoljuk. Sóval, borssal, majoránnával megszórjuk a hússzeletek mindkét oldalát.
A szeleteket megkenjük egy-egy teáskanál pesztóval, majd rámorzsoljuk a juhtúrót. Feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük.
A tekercseket egy jénai sütőedénybe tesszük, amelyet előzőleg kevés olajjal kikenünk. Alufóliával lefedve kb. 30 perc alatt puhára sütjük.
Fólia nélkül további 10 perc alatt pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a hercegnőburgonyát. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval melegen összetörjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vajat, a szerecsendiót, a petrezselymet és a parmezánt. A masszát habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre kis halmokat nyomunk belőle. A forró sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
A juhtúró juhgomolya és tehéngomolya keverékéből áll. Íze karakteresebb, zsírtartalma pedig jóval magasabb a tehéntúróénál.