Juhtúrós pogácsa

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő
15
perc
Elkészítési idő
20
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk.
  • 1 tk. nádcukor
  • 1 dl tejföl 25%-os
  • 25 dkg juhtúró
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás

A sütéshez

  • 1 db tojássárgája
  • hagymamag, szezámmag, fűszerkömény, egész

Elkészítés

01

A száraz alkotóelemeket (lisztek, só, cukor, sütőpor) összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a juhtúrót, a tojást és az egészet homogén masszává gyúrjuk.

02

Hűtőben pihentetjük egy órát, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

03

A tésztát egy centi vastagra kinyújtjuk, kerek formával kiszúrjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük egymástól 2 cm távolságra. 

04

A pogácsák tetejét megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk köménymaggal, szezámmaggal vagy hagymamaggal.

05

 Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Jó tudni:

A túró kalciumban gazdag, ami fontos az idegrendszer működéséhez, a véralvadáshoz és az izmok összehúzódásához.

megosztás