Összetevők
- 50 dkg cékla
- 30 dkg alma
- 30 dkg natúr joghurt
- 2.5 tk. ecetes torma (reszelt)
- 5 dkg majonéz
- só ízlés szerint
- 1 ek. vöröshagyma aprítva
- 1.5 ek. almaecet 100%-os
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A céklát alufóliába csomagoljuk és puhára sütjük. Amikor már teljesen megpuhult, kivesszük a fóliából, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és felkockázzuk.
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és szintén egyforma, nagyjából 1 centis darabokra vágjuk.
Összekeverjük az almát a céklával és hűtőben teljesen kihűtjük.
Az öntethez összekeverjük a joghurtot, a majonézt, az almaecetet, az apróra vágott hagymát és a tormát, majd ízlés szerint megsózzuk.
Az öntetet ráöntjük a hideg céklás almára, és az egészet összekeverjük.
A salátát tálalás előtt 2-3 órán át hűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Másnap a legfinomabb.
A zsíros majonéz egy részét natúr joghurttal váltottuk ki, ezáltal alacsonyabb az energiatartalma, mint a hagyományos változatnak.