Joghurtos, tormás-almás céklasaláta

Elkészítési idő
5
perc
Előkészítési idő
60
perc
Sütési idő
20
perc
Elkészítési idő
150
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 50 dkg cékla
  • 30 dkg alma
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 2.5 tk. ecetes torma (reszelt)
  • 5 dkg majonéz
  • ízlés szerint
  • 1 ek. vöröshagyma aprítva
  • 1.5 ek. almaecet 100%-os

Elkészítés

01

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 

02

A céklát alufóliába csomagoljuk és puhára sütjük. Amikor már teljesen megpuhult, kivesszük a fóliából, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és felkockázzuk.

03

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és szintén egyforma, nagyjából 1 centis darabokra vágjuk. 

04

Összekeverjük az almát a céklával és hűtőben teljesen kihűtjük.

05

Az öntethez összekeverjük a joghurtot, a majonézt, az almaecetet, az apróra vágott hagymát és a tormát, majd ízlés szerint megsózzuk.

06

Az öntetet ráöntjük a hideg céklás almára, és az egészet összekeverjük.

07

A salátát tálalás előtt 2-3 órán át hűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Másnap a legfinomabb.

Jó tudni:

A zsíros majonéz egy részét natúr joghurttal váltottuk ki, ezáltal alacsonyabb az energiatartalma, mint a hagyományos változatnak.

megosztás