Joghurtos-mustáros tojássaláta

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
120
perc
Pihentetési idő
15
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 12 db tojás
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 hüvelykujjnyi őrölt bors
  • 2 ek. mustár
  • 2 liter sonkafőzőlé (opcionális)

Elkészítés

01

A tojásokat vízben feltesszük főni, és a forrástól számítva 10 percig főzzük. 

02

Ezt követően leöntjük a vizet, és a tojásokat még melegen megpucoljuk.

03

Amennyiben sonkafőzőlével dolgozunk, a tojásokat a hűtőben ebben pácoljuk egy éjszakán át. Ha nem, akkor ezt a lépést kihagyjuk.  

04

A tojásokat lecsepegtetjük, negyedekre vágjuk, és egy tálba tesszük.

05

A joghurtot összekeverjük a sóval, a borssal és a mustárral, majd ráöntjük a tojásokra és óvatosan összeforgatjuk.

06

Tálalás előtt hűtőben 2-3 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. 

Jó tudni:

A rendkívül magas zsírtartalmú majonéz helyett joghurttal készül, így feleannyi kalóriát sem tartalmaz.

megosztás