Összetevők
- 12 db tojás
- 25 dkg natúr joghurt
- 1 mokkáskanál só
- 1 hüvelykujjnyi őrölt bors
- 2 ek. mustár
- 2 liter sonkafőzőlé (opcionális)
Elkészítés
01
A tojásokat vízben feltesszük főni, és a forrástól számítva 10 percig főzzük.
02
Ezt követően leöntjük a vizet, és a tojásokat még melegen megpucoljuk.
03
Amennyiben sonkafőzőlével dolgozunk, a tojásokat a hűtőben ebben pácoljuk egy éjszakán át. Ha nem, akkor ezt a lépést kihagyjuk.
04
A tojásokat lecsepegtetjük, negyedekre vágjuk, és egy tálba tesszük.
05
A joghurtot összekeverjük a sóval, a borssal és a mustárral, majd ráöntjük a tojásokra és óvatosan összeforgatjuk.
06
Tálalás előtt hűtőben 2-3 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó tudni:
A rendkívül magas zsírtartalmú majonéz helyett joghurttal készül, így feleannyi kalóriát sem tartalmaz.