Jégkrém taco

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő
20
perc
Sütési idő
15
perc
Hűtési idő

Összetevők

A tacohoz

  • 3 evőkanál kristály-cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál vaj
  • 6 db búzatortilla

A töltelékhez

  • 1 doboz tejszínízű jégkrém erdei gyümölcsös sorbet-val

A dekorációhoz

  • 90 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csomag színes cukorszórat

Elkészítés

01

A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és egy nagy lapostányérra szórjuk.

02

A tortillalapokat kisebb kör alakúra vágjuk. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, a tortillalapok mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.

A sütőrácsra helyezzük (hogy megkapjuk a tacók jellegzetes kagyló formáját), és a 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 

03

Közben vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokit az olajjal, és elővesszük a hűtőből a jégkrémet.

Kivesszük a tortillát a sütőből, az alját megkenjük egy kevés olvasztott csokival, és a hűtőbe tesszük, hogy ne olvadjon meg a jégkrém, amikor beletöltjük. 

04

A jégkrémet kanállal beletöltjük a tacókba, és betesszük a fagyasztóba 15 percre.

Ha letelt az idő, elővesszük, megcsurgatjuk a csokival és megszórjuk a színes cukorkával.

megosztás