Összetevők
A tacohoz
- 3 evőkanál kristály-cukor
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál vaj
- 6 db búzatortilla
A töltelékhez
- 1 doboz tejszínízű jégkrém erdei gyümölcsös sorbet-val
A dekorációhoz
- 90 g étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csomag színes cukorszórat
Elkészítés
A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és egy nagy lapostányérra szórjuk.
A tortillalapokat kisebb kör alakúra vágjuk. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, a tortillalapok mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.
A sütőrácsra helyezzük (hogy megkapjuk a tacók jellegzetes kagyló formáját), és a 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Közben vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokit az olajjal, és elővesszük a hűtőből a jégkrémet.
Kivesszük a tortillát a sütőből, az alját megkenjük egy kevés olvasztott csokival, és a hűtőbe tesszük, hogy ne olvadjon meg a jégkrém, amikor beletöltjük.
A jégkrémet kanállal beletöltjük a tacókba, és betesszük a fagyasztóba 15 percre.
Ha letelt az idő, elővesszük, megcsurgatjuk a csokival és megszórjuk a színes cukorkával.