x

Húsos karalábéragu újhagymával

Elkészítési idő
70
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 4 db karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek. étolaj
  • 1 kk. bazsalikom
  • 3 db paradicsom
  • 4 ek. ketchup
  • 0.5 csokor snidling
  • 2 szál újhagyma
  • só, bors

Elkészítés

01

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a forró olajon üvegesre sütjük. 

02

A darált húst hozzáadjuk, kevergetve öt percig pirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, a bazsalikommal fűszerezzük. 

03

Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, ízesítjük ketchuppal, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ujjnyira ellepje a lábos tartalmát.

04

Eközben a karalábét meghámozzuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, és a húshoz adjuk, majd fedő alatt, kis lángon 10–12 perc alatt roppanósra pároljuk. 

05

Tálaláskor aprított snidlinggel és karikázott újhagymával díszítjük.

Karalábé nyersen, levesben vagy raguban. Mindegy, hogyan készítjük, de leginkább tavasszal ajánljuk, mikor zsenge karalábéból dolgozhatunk. 

megosztás