Összetevők
A húshoz
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 2 tk. fűszerpaprika
- hüvelykujjnyi fűszerkömény őrölve
- 1 tk. só ízlés szerint
- 50 dkg csirkecomb
- 3 dl víz
A palacsintához
- 15 dkg zabliszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet nádcukor
- 1.5 ek. olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 doboz tejföl 15%-os
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, 1 dl vizet és az egészet egy botmixerrel összeturmixoljuk.
A paprikás, hagymás pörköltalaphoz adjuk a húst, sózzuk, felöntjük a maradék vízzel és fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
Miután a hús teljesen megpuhult, kivesszük a szaftból és leszedjük a csontról. Késes robotgép vagy botmixer segítségével egy kevés szafttal a húst sűrű húskrémmé pépesítjük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle, a többivel megtöltjük a palacsintákat.
A palacsintához az alapanyagokat beleteszszük egy nagy keverőtálba, és az egészet egy robotgép segítségével homogén maszszává keverjük. Sütés előtt hűtőben 1 órán át pihentetjük, majd palacsintasütőben 6–8 palacsintát sütünk belőle.
A megsült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel és egymás mellé helyezzük egy hőálló üvegtálban. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A palacsintákat 5 perc alatt a sütőben átmelegítjük.
A maradék szaftot a félretett húskrémmel összeturmixoljuk, és tálalásnál a palacsintákra öntjük.
Akár már a sütőben, sütés előtt is ráönthetjük a palacsintákra a szaftot. Az ételhez tejfölt kínálhatunk.
A csirkecombnak és a zablisztnek köszönhetően alacsonyabb zsír- és magasabb rosttartalommal rendelkezik.