Hortobágyi palacsinta

Elkészítési idő
40
perc
Előkészítési idő
60
perc
Pihentetési idő
90
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A húshoz

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • hüvelykujjnyi fűszerkömény őrölve
  • 1 tk. ízlés szerint
  • 50 dkg csirkecomb
  • 3 dl víz

A palacsintához

  • 15 dkg zabliszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 nagy csipet
  • 1 nagy csipet nádcukor
  • 1.5 ek. olaj a sütéshez

A tálaláshoz

  • 1 doboz tejföl 15%-os

Elkészítés

01

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, 1 dl vizet és az egészet egy botmixerrel összeturmixoljuk.

02

A paprikás, hagymás pörköltalaphoz adjuk a húst, sózzuk, felöntjük a maradék vízzel és fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.

03

Miután a hús teljesen megpuhult, kivesszük a szaftból és leszedjük a csontról. Késes robotgép vagy botmixer segítségével egy kevés szafttal a húst sűrű húskrémmé pépesítjük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle, a többivel megtöltjük a palacsintákat.

04

A palacsintához az alapanyagokat beleteszszük egy nagy keverőtálba, és az egészet egy robotgép segítségével homogén maszszává keverjük. Sütés előtt hűtőben 1 órán át pihentetjük, majd palacsintasütőben 6–8 palacsintát sütünk belőle.

05

A megsült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel és egymás mellé helyezzük egy hőálló üvegtálban. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A palacsintákat 5 perc alatt a sütőben átmelegítjük.

06

A maradék szaftot a félretett húskrémmel összeturmixoljuk, és tálalásnál a palacsintákra öntjük.

07

Akár már a sütőben, sütés előtt is ráönthetjük a palacsintákra a szaftot. Az ételhez tejfölt kínálhatunk.

Jó tudni:

A csirkecombnak és a zablisztnek köszönhetően alacsonyabb zsír- és magasabb rosttartalommal rendelkezik.

megosztás