Összetevők
- 50 dkg sertéstarja
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg Serrano sonka
- 20 dkg savanyú uborka
- 1 dl víz
- 2 ek. paradicsompüré
- 30 dkg farfalle tészta
Elkészítés
01
A szalonnát felcsíkozzuk, serpenyőben ropogósra pirítjuk.
02
Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, megdinszteljük.
03
Rászedjük a csíkokra vágott tarját, megpirítjuk, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.
04
A csíkokra vágott sonkát, uborkát és zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, együtt tovább pároljuk, majd rákanalazzuk a paradicsompürét is, és 1 dl vízzel felöntve mártásállagúra forraljuk.
05
Tálaláskor a ragut al dentére főzött farfalle tésztára szedjük.
Bár a végeredményt elnézve a hentestokány bonyolultnak tűnhet, ízvilága pedig komoly főzőtudományt sejtet, egy újabb egyszerű, kezdő konyhabarátoknak való fogást kínálunk.