x

Hentestokány farfalle ágyon

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 50 dkg sertéstarja
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg Serrano sonka
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 1 dl víz
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 30 dkg farfalle tészta

Elkészítés

01

A szalonnát felcsíkozzuk, serpenyőben ropogósra pirítjuk.

02

Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, megdinszteljük.

03

Rászedjük a csíkokra vágott tarját, megpirítjuk, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk. 

04

A csíkokra vágott sonkát, uborkát és zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, együtt tovább pároljuk, majd rákanalazzuk a paradicsompürét is, és 1 dl vízzel felöntve mártásállagúra forraljuk. 

05

Tálaláskor a ragut al dentére főzött farfalle tésztára szedjük.

Bár a végeredményt elnézve a hentestokány bonyolultnak tűnhet, ízvilága pedig komoly főzőtudományt sejtet, egy újabb egyszerű, kezdő konyhabarátoknak való fogást kínálunk.

megosztás