Összetevők
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg nádcukor
- 4 db tojássárgája
- 5 dkg kukorica-keményítő
- 20 dkg áfonya a tálaláshoz
A málnakrémhez
- 50 dkg málna
- 5 dkg nádcukor
Elkészítés
01
A tejet a keményítővel és a cukrokkal gyakori kevergetés mellett felforraljuk, besűrítjük.
02
Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit visszahűlni (70–75 fokra), majd folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a tojássárgáját.
03
A krémet poharakba töltjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben minimum 3-4 órán át hűtjük.
04
A málnakrémhez a málnát 0,5 dl vízzel és a cukorral együtt összefőzzük.
05
Lefedhető tálba töltjük és miután szoba-hőmérsékletre hűlt, hűtőben pihentetjük.
06
A pudingot a kihűlt málnaszószszal és friss áfonyával vagy más bogyós gyümölccsel tálaljuk.
Jó tudni:
Tojással készül, ami remek A-, D-vitamin-, kalcium-, foszfor- és cinkforrás.