Házi vaníliás puding gyümölcsökkel

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő
180
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg nádcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 5 dkg kukorica-keményítő
  • 20 dkg áfonya a tálaláshoz

A málnakrémhez

  • 50 dkg málna
  • 5 dkg nádcukor

Elkészítés

01

A tejet a keményítővel és a cukrokkal gyakori kevergetés mellett felforraljuk, besűrítjük.

02

Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit visszahűlni (70–75 fokra), majd folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a tojássárgáját.

03

A krémet poharakba töltjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben minimum 3-4 órán át hűtjük. 

04

A málnakrémhez a málnát 0,5 dl vízzel és a cukorral együtt összefőzzük.

05

Lefedhető tálba töltjük és miután szoba-hőmérsékletre hűlt, hűtőben pihentetjük. 

06

A pudingot a kihűlt málnaszószszal és friss áfonyával vagy más bogyós gyümölccsel tálaljuk.

Jó tudni:

Tojással készül, ami remek A-, D-vitamin-, kalcium-, foszfor- és cinkforrás.

megosztás