Házi csirkefelvágott

Elkészítési idő
25
perc
Előkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő
180
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 25 dkg csirke felsőcomb-filé
  • 3 mokkáskanál
  • 1 ek. oregánó (morzsolt)
  • 1 ek. kakukkfű (szárított)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olivaolaj

Elkészítés

01

A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük.

02

A  húst a sóval, a fűszerekkel és a fokhagymával együtt késes robotgép segítségével krémesre aprítjuk.

03

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Három darab 30–35 cm hosszú alufóliát kiterítünk, és a középső részét bekenjük az olajjal.

04

A húst három egyforma részre osztjuk, és enyhén olajos kézzel egyenként kb. 25 cm hosszú rudat formázunk belőlük. 

05

A rudakat az alufólia közepére helyezzük, majd jól becsomagoljuk. A csomagolás összeérintkezésével felfelé egy tepsire helyezzük, és az előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük.

06

A sütési idő letelte után az egyik csomagot kibontjuk és a szélét megvágjuk, ellenőrizzük, hogy a hús átsült-e. Ha igen, akkor kivesszük a sütőből a tepsit, és hagyjuk a húst teljesen kihűlni. Ha nem sült meg, akkor visszacsomagoljuk, és további 15–20 percig sütjük

07

Miután a hús megsült és hagytuk kihűlni, hűtőbe tesszük és másnap, amikor már teljesen hideg, vékony szeletekre vágjuk. Szendvicsbe, salátára, hidegtálakra kiváló. 

Jó tudni:

Az élelmiszeripar által gyártott felvágottakkal szemben nem tartalmaz egészségügyi kockázatot rejtő nátrium-nitritet.

megosztás