Házi csirkefelvágott
PT25M perc
PT60M perc
perc
Összetevők
- 1 kg csirkemellfilé
- 25 dkg csirke felsőcomb-filé
- 3 mokkáskanál só
- 1 ek. oregánó (morzsolt)
- 1 ek. kakukkfű (szárított)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
Elkészítés
A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük.
A húst a sóval, a fűszerekkel és a fokhagymával együtt késes robotgép segítségével krémesre aprítjuk.
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Három darab 30–35 cm hosszú alufóliát kiterítünk, és a középső részét bekenjük az olajjal.
A húst három egyforma részre osztjuk, és enyhén olajos kézzel egyenként kb. 25 cm hosszú rudat formázunk belőlük.
A rudakat az alufólia közepére helyezzük, majd jól becsomagoljuk. A csomagolás összeérintkezésével felfelé egy tepsire helyezzük, és az előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük.
A sütési idő letelte után az egyik csomagot kibontjuk és a szélét megvágjuk, ellenőrizzük, hogy a hús átsült-e. Ha igen, akkor kivesszük a sütőből a tepsit, és hagyjuk a húst teljesen kihűlni. Ha nem sült meg, akkor visszacsomagoljuk, és további 15–20 percig sütjük
Miután a hús megsült és hagytuk kihűlni, hűtőbe tesszük és másnap, amikor már teljesen hideg, vékony szeletekre vágjuk. Szendvicsbe, salátára, hidegtálakra kiváló.
Az élelmiszeripar által gyártott felvágottakkal szemben nem tartalmaz egészségügyi kockázatot rejtő nátrium-nitritet.