x

Hamis pásztorpite marhahúsból

Elkészítési idő
75
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 kg darált marhahús
  • 0.5 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db szárzeller
  • 4 szál sárgarépa
  • 0.5 ek. paradicsompüré
  • 1 dl Worcestershire szósz
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

01

Első lépésként készítünk egy kisebb adag krumplipürét. 

02

Míg fő hozzá a krumpli, forró olajon kifehéredésig pirítjuk a húst, leszűrjük és félretesszük. 

03

A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a kockára vágott répát, zellert és az apróra vágott vörös- és fokhagymát. 

04

Hozzáadjuk a paradicsompürét, így még pirítjuk egy keveset, majd visszatesszük a húst, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a lábos tartalmát. Sózzuk, borsozzuk, és a fűszernövényekkel ízesítjük.

05

Hozzáadjuk a Worchester-szószt is, és addig főzzük, míg sűrű ragut nem kapunk.

06

Ha elkészült, a marharagut kb. kétujjnyi magasságig hőálló tálba szedjük, a tetejére egyenletesen felhordjuk a krumplipürét, sajtot reszelünk rá, és 200 °C-os sütőben fedő nélkül aranybarnára sütjük.

Bár az eredeti recept bárányt javasol, pásztorpiténket elkészíthetjük marha-, de akár sertéshúsból is.

megosztás