Összetevők
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 1 ek. fűszerpaprika
- 0.5 mokkáskanál fűszerkömény őrölve
- 3 ek. só
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 1.5 liter víz
A tálaláshoz
- 1 csomag gyufatészta
Elkészítés
01
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy lábasban az olajon, alacsony hőfokon, fedő alatt 10 percig pároljuk.
02
A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, majd a hagymához adjuk a sóval, a parikával, a köménnyel és 1 dl vízzel együtt.
03
Az egészet felforraljuk és botmixerrel összeturmixoljuk.
04
A halat nagyobb kockákra vágjuk és a paprikás alaphoz adjuk.
05
Felöntjük a maradék vízzel és fedő alatt 40 percig főzzük. Időközben ellenőrizzük, hogy elég sós-e, ha nem, akkor ízesítjük.
06
A gyufatésztát enyhén sós, forrásban lévő bő vízben megfőzzük.
07
Leszűrjük a levest és a tésztával tálaljuk.
Jó tudni:
A hagyományos ponty helyett harcsából készül, amelynek zsírtartalma csupán 25 százaléka a pontyénak.