Halászlé Afrikai harcsából

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 0.5 mokkáskanál fűszerkömény őrölve
  • 3 ek.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 1.5 liter víz

A tálaláshoz

  • 1 csomag gyufatészta

Elkészítés

01

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy lábasban az olajon, alacsony hőfokon, fedő alatt 10 percig pároljuk. 

02

A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, majd a hagymához adjuk a sóval, a parikával, a köménnyel és 1 dl vízzel együtt.

03

Az egészet felforraljuk és botmixerrel összeturmixoljuk. 

04

A halat nagyobb kockákra vágjuk és a paprikás alaphoz adjuk.

05

Felöntjük a maradék vízzel és fedő alatt 40 percig főzzük. Időközben ellenőrizzük, hogy elég sós-e, ha nem, akkor ízesítjük.

06

A gyufatésztát enyhén sós, forrásban lévő bő vízben megfőzzük. 

07

Leszűrjük a levest és a tésztával tálaljuk.

Jó tudni:

A hagyományos ponty helyett harcsából készül, amelynek zsírtartalma csupán 25 százaléka a pontyénak.

megosztás