Gyümölcsös túrókrém

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő

Összetevők

  • 40 dkg félzsíros túró
  • 150 g natúr joghurt
  • 4 ek. juharszirup
  • 1 ek. xilit
  • 1 db kezeletlen citrom héja és leve
  • 1 vaníliarúd
  • a tetejére idénygyümölcsök, málna, áfonya, maracuja, eper

Elkészítés

01

A túrót egy nagyobb tálba tesszük, és villával áttörjük.

02

Hozzáadjuk a joghurtot, a juharszirupot, a xilitet, a citrom finomra reszelt héját és levét, illetve a vaníliarúd kikapart magjait. Simára keverjük. Ízlés szerint, ha szükséges, adhatunk hozzá még juharszirupot vagy xilitet. 

03

4 kis üvegbe egyenletesen elosztjuk, majd a tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Jó tudni:

A túró koncentráltan tartalmazza a tej fehérjéit és ásványi anyagait. Fehérjéből például ötször annyi van benne, mint a tejben.

megosztás