Összetevők
- 40 dkg félzsíros túró
- 150 g natúr joghurt
- 4 ek. juharszirup
- 1 ek. xilit
- 1 db kezeletlen citrom héja és leve
- 1 vaníliarúd
- a tetejére idénygyümölcsök, málna, áfonya, maracuja, eper
Elkészítés
01
A túrót egy nagyobb tálba tesszük, és villával áttörjük.
02
Hozzáadjuk a joghurtot, a juharszirupot, a xilitet, a citrom finomra reszelt héját és levét, illetve a vaníliarúd kikapart magjait. Simára keverjük. Ízlés szerint, ha szükséges, adhatunk hozzá még juharszirupot vagy xilitet.
03
4 kis üvegbe egyenletesen elosztjuk, majd a tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Jó tudni:
A túró koncentráltan tartalmazza a tej fehérjéit és ásványi anyagait. Fehérjéből például ötször annyi van benne, mint a tejben.