Grillezett sertésborda fűszeres olajjal
Összetevők
- 80 dkg sertésborda
- 2.5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 0.5 csokor bazsalikom
- 1 szál rozmaring
- 1 kávéskanál tabasco szósz
- 0.5 citrom leve
- 3 db citrom
- 3 db erős zöldpaprika
- só, bors
Elkészítés
01
A bordákat megmossuk, majd kissé kiklopfoljuk.
02
Az olajat a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és a száráról lecsipkedett, fölaprított zöldfűszerekkel, valamint a tabasco szósszal és a frissen facsart citromlével összekeverjük.
03
A húsokat egyenként megkenjük a fűszeres olajjal, és izzó faszénparázs fölé helyezett grillrácsra fektetjük.
04
Sütés közben az olajjal kenegetjük, és néhányszor megforgatva, 5-6 perc alatt megsütjük.
05
A sülő húsok mellé hegyes erős zöldpaprikát és néhány félbevágott citromot is rakunk, és a hússal együtt ezeket is megsütjük.
Az „emberes” húsételek és az erős-pikáns ízek szerelmeseinek ajánljuk ezt az ízig-vérig grillpartira való fogást.