További engedélyek szükségesek

Grillezett pesztós-csirkés wrap

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A csirkéhez:

  • 150 g (görög) joghurt
  • 4 ek. bolti zöld pesztó
  • só, bors
  • 400 g csirkemellfilé
  • 2 ek. étolaj

A tzatzikihez:

  • 150 g fetasajt
  • 100 g (görög) joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom leve
  • só, bors
  • 1 db kígyóuborka

Az összeállításhoz:

  • 8 levél római saláta
  • 2 db paradicsom
  • 4 db nagyobb tortillalap

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A joghurtot kikeverjük a bolti pesztóval és sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a csíkokra vágott csirkemellet és minimum 30 percig pihentetjük benne.

02

A tzatzikihez egy késes aprítóba helyezzük a feta sajtot, a joghurtot, a fokhagymát és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és az egészet lezúzzuk. Egy tálba kanalazzuk a joghurtos alapot, beledobjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt uborkát és alaposan elkeverjük.

03

A salátát vékony csíkokra, a paradicsomot pedig szintén vékony karikákra vágjuk. 

04

A 180 fokosra melegített grill rostlapját lekenjük egy kevés olajjal és oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük a csirkecsíkokat. A tortillalapokat is lepirítjuk a grillen, ezekbe belepakoljuk a salit, a paradicsomot, a tzatzikit és a csirkét, majd félbehajtjuk és már falhatjuk is.

megosztás