Grillezett pesztós-csirkés wrap
Összetevők
A csirkéhez:
- 150 g (görög) joghurt
- 4 ek. bolti zöld pesztó
- só, bors
- 400 g csirkemellfilé
- 2 ek. étolaj
A tzatzikihez:
- 150 g fetasajt
- 100 g (görög) joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom leve
- só, bors
- 1 db kígyóuborka
Az összeállításhoz:
- 8 levél római saláta
- 2 db paradicsom
- 4 db nagyobb tortillalap
Elkészítés
A joghurtot kikeverjük a bolti pesztóval és sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a csíkokra vágott csirkemellet és minimum 30 percig pihentetjük benne.
A tzatzikihez egy késes aprítóba helyezzük a feta sajtot, a joghurtot, a fokhagymát és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és az egészet lezúzzuk. Egy tálba kanalazzuk a joghurtos alapot, beledobjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt uborkát és alaposan elkeverjük.
A salátát vékony csíkokra, a paradicsomot pedig szintén vékony karikákra vágjuk.
A 180 fokosra melegített grill rostlapját lekenjük egy kevés olajjal és oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük a csirkecsíkokat. A tortillalapokat is lepirítjuk a grillen, ezekbe belepakoljuk a salit, a paradicsomot, a tzatzikit és a csirkét, majd félbehajtjuk és már falhatjuk is.