Grillezett halloumi mangós édeskömény salátával

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 db édes-kömény
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db mangó
  • 2 ek. aranymazsola
  • 2 ek. szeletelt mandula
  • 20 dkg halloumi (grillsajt)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 db piros csilipaprika a tetejére

Az öntethez

  • 2 tk. mandulavaj -vagy kesudió vaj
  • 1 lime leve
  • 2 ek. natúr joghurt (zsírszegény)
  • 1 tk.

Elkészítés

01

Az édesköményt megmossuk, fás felső végeit levágjuk, alsó torzsáját éles késsel kiszedjük. Konyhai gyalun vékonyra szeleteljük.

02

A sárgarépát meghámozzuk, majd zöldséghámozóval szalagszerűen vékonyra vágjuk, és az édesköményre halmozzuk. 

03

Egy grillserpenyőt szárazon, közepes lángon felmelegítünk. Beletesszük a mandulát, és addig pirítjuk, amíg aranybarna lesz.

04

A mandulát tányérra szedjük és félretesszük. A serpenyőbe tesszük a kókuszolajat, és közepes lángon megolvasztjuk. A halloumit felszeleteljük, és a meleg serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

05

A mangót meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Ezt is hozzáadjuk az édeskömény-sárgarépa keverékhez. Rászórjuk a mazsolát, majd elkészítjük az öntetet.

06

Az öntet hozzávalóit egy kisebb üvegtálban simára keverjük. 

07

Amikor a sajt megsült, a szeleteket a zöldségek tetejére halmozzuk. Meglocsoljuk az öntettel, majd rászórjuk a megpirított mandulát is.

08

 Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk, csilipaprikával díszíthetjük. 

Jó tudni:

A sárgarépa színét a béta-karotin adja, amelyet szervezetünk képes A-vitaminná alakítani. Az A-vitamin szerepet játszik az éleslátás megőrzésében, valamint hámvédő funkcióval is rendelkezik.

megosztás