Grillezett csirkés bagett

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
10
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 1 db csirkemellfilé
  • 2 ek. humusz
  • 2 tk. fűszerkeverék (szárnyashoz)
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1.5 bagett
  • salátamix
  • paradicsom, retek, újhagyma, petrezselyem

Elkészítés

01

A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, szárazra töröljük, és hosszú csíkokra vágjuk.

02

A grill fűszerkeveréket összekeverjük egy nagyobb tálban az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a csirkecsíkokat, és az egészet összeforgatjuk, hogy a fűszer mindenhol befedje a húst.

03

Egy grillserpenyőt közepes lángon felmelegítünk. Ha átforrósodott, rátesszük a csirkecsíkokat, és mindkét oldalukon 3-4 percig vagy fehéredésig sütjük. Nem adunk hozzá olajat, a pácoláshoz használt elegendő.

04

A bagettet félbevágjuk, megkenjük a humusszal, majd ráhalmozunk egy nagyobb adag salátamixet. Rátesszük a csirkét, és paradicsommal, retekkel, ízlés szerint újhagymával, petrezselyemmel díszítjük.

Jó tudni:

A retek B1 - és C-vitamint, valamint a csípős ízért felelős mustárolaj-glikozidokat tartalmaz. Illóolajokban gazdag gyökérzöldség, fogyasztása segíti az epeelválasztást.

megosztás