Összetevők
- 1 db csirkemellfilé
- 2 ek. humusz
- 2 tk. fűszerkeverék (szárnyashoz)
- 2 ek. extra szűz
- 1.5 bagett
- salátamix
- paradicsom, retek, újhagyma, petrezselyem
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, szárazra töröljük, és hosszú csíkokra vágjuk.
A grill fűszerkeveréket összekeverjük egy nagyobb tálban az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a csirkecsíkokat, és az egészet összeforgatjuk, hogy a fűszer mindenhol befedje a húst.
Egy grillserpenyőt közepes lángon felmelegítünk. Ha átforrósodott, rátesszük a csirkecsíkokat, és mindkét oldalukon 3-4 percig vagy fehéredésig sütjük. Nem adunk hozzá olajat, a pácoláshoz használt elegendő.
A bagettet félbevágjuk, megkenjük a humusszal, majd ráhalmozunk egy nagyobb adag salátamixet. Rátesszük a csirkét, és paradicsommal, retekkel, ízlés szerint újhagymával, petrezselyemmel díszítjük.
A retek B1 - és C-vitamint, valamint a csípős ízért felelős mustárolaj-glikozidokat tartalmaz. Illóolajokban gazdag gyökérzöldség, fogyasztása segíti az epeelválasztást.