Összetevők
- 8 db csirke felsőcomb
- 1 db csípős; piros húsú paprika
- 1 db citrom
- 1 evőkanál oregánó
- 1 mokkáskanál Tabasco-mártás
- 2 dl olaj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
Elkészítés
01
A csirkecombokat megmossuk, leszárogatjuk, majd a csontok mentén bevágjuk, kissé kiterítjük, majd a csontokat kivágjuk. A csípőspaprikát karikákra vágjuk, majd a citrom reszelt héjával, az olajjal, az oregánóval meg a Tabasco-mártással összekeverjük. A csirkecombokat beleforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át pácoljuk.
02
Sütéskor lecsöpögtetjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a felforrósított rostsütő lapra fektetve, parázs fölött, a combok mindkét oldalát megsütjük. Köretként fóliában sült burgonyát és friss salátát kínálunk hozzá.