qwertz

Grillezett csirkecombfilé

Összetevők

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 1 db csípős; piros húsú paprika
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 mokkáskanál Tabasco-mártás
  • 2 dl olaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors

Elkészítés

01

A csirkecombokat megmossuk, leszárogatjuk, majd a csontok mentén bevágjuk, kissé kiterítjük, majd a csontokat kivágjuk. A csípőspaprikát karikákra vágjuk, majd a citrom reszelt héjával, az olajjal, az oregánóval meg a Tabasco-mártással összekeverjük. A csirkecombokat beleforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át pácoljuk.

02

Sütéskor lecsöpögtetjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a felforrósított rostsütő lapra fektetve, parázs fölött, a combok mindkét oldalát megsütjük. Köretként fóliában sült burgonyát és friss salátát kínálunk hozzá.

megosztás