Görög stílusú hamburger
Összetevők
- REGNUM marha hamburger húspogácsa
- 4 hamburgerzsemle
- 10 dkg SPAR vaj (a zsemlék megkenéséhez)
- olívaolaj
A salátához
- 50 g DESPAR fekete magozott olívabogyó
- 40 g fetasajt
- 2 paradicsom
- pár szál friss oregánó
- 1 jégsaláta
- 1 kígyóuborka
- 0.5 csokor újhagyma
- 30 g madársaláta
- só, bors
Elkészítés
A hamburger elkészítésének is megvan a maga trükkje. Mint mindennek, ennek is az alapja a kiváló hús: ehhez a recepthez a REGNUM marha burger húspogácsát használtuk. Dobj ebből párat kosaradba, és kezdődhet a sütögetés!
A tűzforró serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a húst és a félbevágott, megvajazott bucikat. Egyszer fordítva 3-4 percig sütjük a húst, a bucikat levesszük, amint megpirultak.
Eközben előkészítjük a salátánkat: az apróra szeletelt olívabogyót, a felkockázott paradicsomot, fetasajtot és uborkát, valamint a madársalátát összekeverjük, sózzuk és borsozzuk. Egy kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd összeállítjuk a szendvicset.
A zsemlére előbb egy vékony jégsaláta ágyat teszünk, aztán a megsült, pihentetett, sózott-borsozott húst, majd púpozzuk rá a salátát.