Gombával töltött csirkecomb

Összetevők

  • 4 db csirkecomb
  • ízlés szerint
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 30 dkg gomba - szeletelt
  • 1 ek. oregánó (morzsolt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zeller

A salátához

  • 1 csomag jégsaláta - szeletelt
  • 2 szál bazsalikom
  • 0.5 dl olivaolaj
  • 0.5 citrom leve

Elkészítés

01

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk.

02

Hozzáadjuk a gombát, az oregánót, megsózzuk ízlés szerint, és 5–10 perc alatt puhára sütjük magasabb hőfokon.

03

A csirkecombokon a bőrt óvatosan elválasztjuk a hústól és a bőr alá benyomkodjuk a gombás, hagymás tölteléket. 

04

Ezt követően a húsokat megsózzuk, és egy kiolajozott nagy tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé, hogy a zeller is elférjen majd.

05

A húst lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük. Ezalatt a zellert megpucoljuk, és hosszú hasábokra vágjuk.

06

Miután letelt a sütési ideje a húsnak, kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és mellétesszük a zellerhasábokat.

07

Visszatesszük a sütőbe a tepsit, és további 40 percig sütjük 180 fokon.

08

A salátát egy nagy salátástálba helyezzük. A bazsalikomot, a citromlevet és az olívaolajat összeturmixoljuk egy botmixerrel és a salátát azzal ízesítjük.

09

Amikor a hús is aranybarna és puha, illetve a zeller is megpuhult, kivesszük a sütőből és a salátával tálaljuk.

Jó tudni:

A keményítőben gazdag köretek helyett alacsonyabb szénhidrát- és energiatartalmú zöldségekkel tálaljuk.

megosztás