Összetevők
- 4 db csirkecomb
- só ízlés szerint
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 30 dkg gomba - szeletelt
- 1 ek. oregánó (morzsolt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg zeller
A salátához
- 1 csomag jégsaláta - szeletelt
- 2 szál bazsalikom
- 0.5 dl olívaolaj
- 0.5 citrom leve
Elkészítés
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a gombát, az oregánót, megsózzuk ízlés szerint, és 5–10 perc alatt puhára sütjük magasabb hőfokon.
A csirkecombokon a bőrt óvatosan elválasztjuk a hústól és a bőr alá benyomkodjuk a gombás, hagymás tölteléket.
Ezt követően a húsokat megsózzuk, és egy kiolajozott nagy tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé, hogy a zeller is elférjen majd.
A húst lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük. Ezalatt a zellert megpucoljuk, és hosszú hasábokra vágjuk.
Miután letelt a sütési ideje a húsnak, kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és mellétesszük a zellerhasábokat.
Visszatesszük a sütőbe a tepsit, és további 40 percig sütjük 180 fokon.
A salátát egy nagy salátástálba helyezzük. A bazsalikomot, a citromlevet és az olívaolajat összeturmixoljuk egy botmixerrel és a salátát azzal ízesítjük.
Amikor a hús is aranybarna és puha, illetve a zeller is megpuhult, kivesszük a sütőből és a salátával tálaljuk.
A keményítőben gazdag köretek helyett alacsonyabb szénhidrát- és energiatartalmú zöldségekkel tálaljuk.