Görög tepsis csirkecomb

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
90
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 2 db csirkecomb
  • 70 dkg újburgonya
  • 3 ek. extra szűz
  • 0.5 ek.
  • 2 tk. oregánó (szárított)
  • bors
  • 2–2 ek. olívabogyó (magozott zöld és fekete)
  • 10 db koktélparadicsom
  • 10 dkg fetasajt
  • 2 szál kakukkfű

Elkészítés

01

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

02

A csirkecombot megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük.

03

Az újburgonyákat megmossuk, a héjukat lekaparjuk, a gumót félbevágjuk. Egy sütőedényt meglocsolunk kevés olajjal, rátesszük a burgonyát, megsózzuk, borssal is megszórjuk, majd jól átforgatjuk. A burgonyák tetejére fektetjük a combokat, mellétesszük a kakukkfűágakat, és alufóliával lefedve kb. 1 óra hosszáig sütjük. 

04

Ezután kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot és az olajbogyókat. Visszatesszük további 30 percre sülni, de ezúttal már nem fedjük le. 

05

Amikor a combok pirosra sültek, kivesszük és rámorzsoljuk a fetasajtot. Melegen tálaljuk.

Jó tudni:

Az újburgonya magas keményítő- és káliumtartalommal rendelkezik. A csomagoláson feltüntetett betűk jelzik, hogy hogyan érdemes felhasználni (A – salátához, B – főznivaló, C – sütnivaló).

megosztás