Összetevők
- 2 db csirkecomb
- 70 dkg újburgonya
- 3 ek. extra szűz
- 0.5 ek. só
- 2 tk. oregánó (szárított)
- bors
- 2–2 ek. olívabogyó (magozott zöld és fekete)
- 10 db koktélparadicsom
- 10 dkg fetasajt
- 2 szál kakukkfű
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A csirkecombot megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük.
Az újburgonyákat megmossuk, a héjukat lekaparjuk, a gumót félbevágjuk. Egy sütőedényt meglocsolunk kevés olajjal, rátesszük a burgonyát, megsózzuk, borssal is megszórjuk, majd jól átforgatjuk. A burgonyák tetejére fektetjük a combokat, mellétesszük a kakukkfűágakat, és alufóliával lefedve kb. 1 óra hosszáig sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot és az olajbogyókat. Visszatesszük további 30 percre sülni, de ezúttal már nem fedjük le.
Amikor a combok pirosra sültek, kivesszük és rámorzsoljuk a fetasajtot. Melegen tálaljuk.
Az újburgonya magas keményítő- és káliumtartalommal rendelkezik. A csomagoláson feltüntetett betűk jelzik, hogy hogyan érdemes felhasználni (A – salátához, B – főznivaló, C – sütnivaló).