Gesztenyével töltött pulykarolád
Összetevők
- 60 dkg pulykamellfilé
- 1 csipet só
- 1 csipet fekete bors
- 25 dkg főtt, áttört gesztenye
- 1 csokor petrezselyem
- 4 db tojás
- 0.5 dl tej
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 5 ek. olaj a sütéshez
- 20 dkg liszt
- 15 dkg kukoricapehely
Elkészítés
01
A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az áttört gesztenyét sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon.
02
A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, felgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. A lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő forró olajban aranysárgára sütjük.
03
Köretként párolt rizst vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.
Egy igazi karácsonyi főételt mutatunk most. Ha szeretne valami újat készíteni a családnak vagy a vendégeknek, akkor mindenképpen próbálja ki.