Gesztenyés pulykawellington

Gesztenyés pulyka tésztabundában (pulyka wellington)

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
60
perc
Sütési idő
30
perc
Pihentetési idő
20
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 80 dkg pulykamell
  • só, bors
  • 10 dkg főtt gesztenye
  • 8 db aszalt szilva
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg bacon - szeletelt
  • 2 csomag friss leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

01

A pulykamellet pillangószerűen szétnyitjuk és sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát. A főtt gesztenyét az aszalt szilvával együtt késes aprítóba tesszük és finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk-borsozzuk és összeturmixoljuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy egy kenhető tölteléket kapjunk. A pulykamellet megkenjük a gesztenyés masszával, majd szorosan feltekerjük és hústűvel megtűzzük.

02

A baconszeleteket egymás felé fektetjük egy vágódeszkán, majd a közepére helyezzük a megtöltött pulykamellet és ráhajtjuk a baconszeleteket, hogy szorsan fedje mindenhol.

03

Tepsibe tesszük és 200 fokos sütőben nagyjából egy óráig sütjük. Ha szép aranybarna a bacon is, kivesszük és hagyjuk kihűlni.

04

Egy leveles tésztát sütőpapíron magunk elé fektetünk és a közepére helyezzük a kihűlt pulykát. Megkenjük a tészta szélét felvert tojással, majd ráfektetjük a másik leveles tésztát és szorosan befedjük a pulykát. A tésztát rányomkodjuk, a felesleget levágjuk és a szélét villával összenyomjuk, nehogy kinyíljon. Megkenjük a tésztát a maradék tojással, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

megosztás