Gesztenyés pulyka tésztabundában (pulyka wellington)
PT10M perc
PT60M perc
PT30M perc
PT20M perc
Összetevők
- 80 dkg pulykamell
- só, bors
- 10 dkg főtt gesztenye
- 8 db aszalt szilva
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 20 dkg bacon - szeletelt
- 2 csomag friss leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A pulykamellet pillangószerűen szétnyitjuk és sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát. A főtt gesztenyét az aszalt szilvával együtt késes aprítóba tesszük és finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk-borsozzuk és összeturmixoljuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy egy kenhető tölteléket kapjunk. A pulykamellet megkenjük a gesztenyés masszával, majd szorosan feltekerjük és hústűvel megtűzzük.
A baconszeleteket egymás felé fektetjük egy vágódeszkán, majd a közepére helyezzük a megtöltött pulykamellet és ráhajtjuk a baconszeleteket, hogy szorsan fedje mindenhol.
Tepsibe tesszük és 200 fokos sütőben nagyjából egy óráig sütjük. Ha szép aranybarna a bacon is, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Egy leveles tésztát sütőpapíron magunk elé fektetünk és a közepére helyezzük a kihűlt pulykát. Megkenjük a tészta szélét felvert tojással, majd ráfektetjük a másik leveles tésztát és szorosan befedjük a pulykát. A tésztát rányomkodjuk, a felesleget levágjuk és a szélét villával összenyomjuk, nehogy kinyíljon. Megkenjük a tésztát a maradék tojással, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.