Gesztenyés piskótatekercs

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
20
perc
Sütési idő
15
perc
Elkészítési idő
60
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 6 db tojás
  • 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 tk. sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg gesztenye - főtt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 0.5 dl barna rum

A tálaláshoz

  • 1 dkg étcsokoládé
  • 1 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

01

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy nagy sütőtepsit (30x40 cm) kibélelünk sütőpapírral. 

02

 A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy nagy keverőtálba tesszük.

03

A lisztet összekeverjük a sütőporral. 

04

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és 2-3 adagban a sütőporos lisztet.

05

Az egészet összekeverjük, és a tepsibe öntjük, egyforma vastagon elkenjük, és az előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük.

06

Kivesszük a sütőből a tepsit és a tésztára egy tiszta konyharuhát terítünk, majd az egészet még melegen feltekerjük, így elkerüljük, hogy a piskóta eltörjön. Feltekerve hagyjuk kihűlni.

07

Ezalatt elkészítjük a krémet, amelyhez a gesztenyét a tejjel egy késes robotgépben krémesre aprítjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a rumot és a mascarponét, majd az egészet összekeverjük. 

08

A piskótát kitekerjük, megkenjük a gesztenyekrém 2/3 részével és feltekerjük. A maradék krémmel bekenjük a piskótatekercs külső részét, a tekercs tetejére pedig kétféle csokit reszelünk.

09

Tálalás előtt minimum egy órára hűtőbe tesszük.

Jó tudni:

A gesztenye tradicionális karácsonyi alapanyag, ráadásul az olajos magvak között a legalacsonyabb a zsírtartalma.

megosztás