wert

Garnéla burgonyával, paprikával

Elkészítési idő
70
perc

Összetevők

  • 50 dkg garnéla
  • 50 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db citrom

Elkészítés

01

A burgonyát héjában feltesszük főni, ha megfőtt, váltott hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk, és nagy kockákra vágjuk. A hagymát először kettévágjuk, majd szálasra aprítjuk, a cukkinit és a paprikát kicsit vastagabban felszeleteljük. Wokban felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a burgonyát.

02

Ha kész, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A hagymát, a paprikát és a cukkinit ebben a sorrendben a wokba tesszük úgy, hogy nagyjából kétpercenként kövessék egymást, és erős tűzön sütjük.

03

Belekeverjük a paradicsompürét, fűszerezzük a fokhagymával, az oregánóval, a sóval, a borssal, a chilivel, és amikor a paradicsom illatozni kezd, hozzáadjuk a garnélát és a krumplit, majd jól összepirítjuk.

Tálalás

A tányérokra adagolt ételt megszórjuk petrezselyemzölddel és citrommal díszítjük.

megosztás