Garnéla burgonyával, paprikával
Összetevők
- 50 dkg garnéla
- 50 dkg burgonya
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 db kaliforniai paprika
- 10 dkg cukkini
- 10 dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál sűrített paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
Elkészítés
A burgonyát héjában feltesszük főni, ha megfőtt, váltott hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk, és nagy kockákra vágjuk. A hagymát először kettévágjuk, majd szálasra aprítjuk, a cukkinit és a paprikát kicsit vastagabban felszeleteljük. Wokban felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a burgonyát.
Ha kész, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A hagymát, a paprikát és a cukkinit ebben a sorrendben a wokba tesszük úgy, hogy nagyjából kétpercenként kövessék egymást, és erős tűzön sütjük.
Belekeverjük a paradicsompürét, fűszerezzük a fokhagymával, az oregánóval, a sóval, a borssal, a chilivel, és amikor a paradicsom illatozni kezd, hozzáadjuk a garnélát és a krumplit, majd jól összepirítjuk.
A tányérokra adagolt ételt megszórjuk petrezselyemzölddel és citrommal díszítjük.